skilleBanner kroningsjubileet skille_slutt
kommentar_3_1_banner
Her er du: NRK.no > Nyheter > Kommentar Sist oppdatert 16:09
NRK Nyheter
Tlf: 23 04 80 00
Faks: 23 04 71 77
nettnyheter­@nrk.no
Adresse: 0340 Oslo

Publikumsservice
Tlf: 815 65 900
info@nrk.no


Nyhetsredaktør:
Rune Nøstvik
Ansvarlig redaktør NRK.no: Are Nundal

Tips NRK Nyheter:
nyheter@nrk.no
Tips alle nyhets­redaksjonene
Tlf: 23 04 80 00

 
Samleside: BJØRN HANSEN KOMMENTERER

Tro og toleranse

NRKs Bjørn Hansen ser debatten om Muhammed-karikaturene i sammenheng med tidligere tiders blasfemidebatt i Norge.

Bjørn Hansen

Utenriksmedarbeider Bjørn Hansen har jobbet i NRK siden 1978. Han var utenrikskorrespondent i Washington på begynnelsen av 1990-tallet. Nedenfor finner du kommentarene Bjørn Hansen har skrevet for NRKs nettsider.

Krigen er over - krigen fortsetter

Dette kunne vært overskriften på talen som USAs president George W. Bush holdt natt til fredag (norsk tid) om bord i hangarskipet "Abraham Lincoln" utenfor San Diego på vestkysten av USA, skriver NRKs Bjørn Hansen i sin kommentar.

Krigen like om hjørnet

Fjernsynstalen som USAs president George W. Bush holdt natt til tirsdag, gjør det klart at et angrep på Irak i høyden er dager unna, mener NRKs utenriksmedarbeider Bjørn Hansen.

250 000 soldater klare til angrep

En voldsom militær oppladning har pågått i områdene rundt Irak. I alt 210 000 amerikanere og 41 000 briter er øremerket for krigen.

Krigen uten ende

"Krigen mot terror" er ikke vunnet, verken av USA eller andre land. Kampen mot nettverkene og pengestrømmene er fortsatt på første langside, skriver Bjørn Hansen.

Striden om krigen

Den amerikanske administrasjonen bruker et stadig med aggressivt språk i forhold til Irak. Bare utenriksminister Colin Powell holder en lav profil, skriver Bjørn Hansen.

Dødt løp hittil

Den amerikanske valgkampen går inn i en utrolig spennende sluttspurt. Meningsmålingene viser dødt løp mellom de to hovedkandidatene, George W. Bush og Al Gore, skriver utenriksmedarbeider Bjørn Hansen.

Dick Cheney ble Gulfkrigens seierherre

Tidligere utenriksminister Dick Cheney tilhører kjernen av Det republikanske partiet, han er velprøvd og med en erfaringsbakgrunn i politikk og samfunnsliv som langt overgår Bush selv, skriver utenriksmedarbeider Bjørn Hansen.

FLERE SAKER

 
Podkast. Ta med deg programmet
50 SISTE NYHETER
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no