Hopp til innhold

Siv gikk til angrep på Erna

Det som bare skulle være en enkel fotoseanse med Erna og Siv, endte i høylytt krangel mellom de to partilederne.

Siv Jensen og Erna Solberg
Foto: NRK

I forrige uke poserte Erna Solberg som statsministerkandidat tett omslynga av Dagfinn Høtbråten og Lars Sponheim.

Men Siv Jensen ville også være med på bildetakinga, og i dag stilte hun opp til fotoshoot sammen med Erna Solberg.

Men det som skulle bli en hyggelig fotoseanse, endte i bitter krangel mellom partilederne.

NETT-TV: Se diskusjonen her

Lei av garantier

- Skal du lage flere garantier mot Fremskrittspartiet, spør Siv Jensen, og viser Solberg et avisoppslag der Høyre hevder at Fremskrittspartiet ikke skal få bestemme retningslinjene i asylpolitikken i ei eventuell regjering.

For det har handla mye om garantier i denne valgkampen. Flere partiledere har skrevet under på garantier mot det ene og det andre. Spørsmålet er om disse vil stå ved lag når regjeringskabalen er lagt.

- Jeg synes det er på tide å slutte med garantiene mot hverandre, og heller garantere velgerne at vi gir borgelige resultater hvis det blir ei borgelig regjering, sier Erna Solberg da hun får se avisoppslaget Siv Jensen har med.

- Jeg er enig i det, men nå er det fortsatt sånn at Fremskrittspartiet er det største partiet på ikke-sosialistisk side. Vi hadde en del dårlige erfaringer i forrige bondevikregjering. Og nå prøver dere sannelig å gjøre det igjen, sier en misfornøyd Siv Jensen.

Frp står på sitt

Solberg nekter på sin side for å ha avvist Fremskrittspartiet, og mener Siv Jensen overdriver anklagene.

- Vi har ikke avvist Fremskrittspartiet, og jeg blir litt forbauset over at du velger å tolke alt den veien. I tillegg kan jeg love deg én ting: Det kommer ikke til å være noen som heter Bondevik i den neste regjeringen, uansett hvem som danner den, svarer Erna Solberg og gir Siv Jensen et lett klapp på skuldra.

- Det hjelper ikke stort når det er den samme modellen. Men det er greit. Jeg kommer til å sørge for at Fremskrittspartiet stemmer for alt vi er for, men denne gangen stemmer vi også mot alt vi er mot.

Fremskrittspartiet har gjentatte ganger sagt at de ikke vil samarbeide om et budsjett dersom de må stå på sidelinja. Og det løftet akter Siv Jensen å holde.

AKTUELT NÅ