Hopp til innhold

– En krenkende og uverdig uttalelse

Det vekker sterke reaksjoner at kommunikasjonsrådgiver Hans Geelmuyden påstår at Arbeiderpartiet har drevet valgkamp siden fredagen terroren rammet Norge.

Marianne Borgen

SVs ordførerkandidat i Oslo, Marianne Borgen, oppfordrer Hans Geelmuyden til å si unnskyld for uttalelsen.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

– Jeg synes det er uverdig at han insinuerer at det allerede fra 22. juli ble gjort partitaktiske hensyn , sier Marianne Borgen, SVs ordførerkandidat i Oslo.

Hun jobber tett sammen med Arbeiderpartiet i hovedstaden, og er tydelig opprørt over valgkampanalysen Geelmuyden presenterte under et åpent møte i Polyteknisk forening torsdag kveld.

Der påstår han at det er sludder at valgkampen startet 13. august. I stedet hevder kommunikasjonsrådgiveren at Arbeiderpartiet, med Jens Stoltenberg i spissen, har drevet valgkamp siden statsministeren ble intervjuet direkte på NRK i 20-tiden fredag 22. juli.

Hans Geelmuyden

Ap har drevet valgkamp siden terrorangrepet mot Norge 22. juli, sa Hans Geelmuyden på et møte torsdag kveld.

Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

– Si unnskyld!

Han hevder Ap har fått fire ukers forsprang på de andre partiene, og at Ap har utnyttet tiden godt.

– De ble fotografert og intervjuet i gudshus over hele landet, og de gjorde dette først og fremst til et angrep på Norge, sier Geelmuyden.

SVs Borgen mener uttalelsene er krenkende overfor de mange som mistet sine kjære i bombeangrepet mot regjeringskvartalet og massedrapene på Utøya.

– Jeg oppfordrer Geelmuyden til å trekke sine uttalelser og si unnskyld, spesielt til de som fortsatt er i dyp sorg, de som ligger på sykehus eller sliter med store traumer, sier hun.

– Politisk enighet

Også Frps generalsekretær, Geir Mo, er kritisk til utspillene til Geelmuyden. Mo var tilstede på begge møtene der partiene besluttet å utsette valgkampen, og beskriver det som en ryddig prosess.

Frps partisekretær Geir Mo

Frps partisekretær Geir Mo er også kritisk til utspillet til Hans Geelmuyden.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / Scanpix

– Det var ingen som følte det var riktig å starte valgkampen da, det føltes meningsløst i de dagene der, sier han til NRK.no.

Frp-politikeren sier det er naturlig at terrorangrepet mot Arbeiderpartiets ungdomsorganisasjon har ført til at Ap og AUF har fått mye oppmerksomhet i media.

– Spekulasjoner om dette har blitt utnyttet synes jeg det er ubehagelig å svare på, det blir litt konspiratorisk, sier han.

Sympatibølge

Arbeiderpartiet fosset framover på meningsmålingene etter 22. juli, og mange kommentatorer og politiske motstandere har snakket om en bølge av sympatistemmer.

Men nå viser meningsmålingene at partiet går en god del tilbake .

Geir Mo i Frp er klar på at han håper folk tenker politikk når de avgir sin stemme 12. september.

– Jeg oppfordrer folk til å stemme med huet, og ikke med hjertet og tenke sympati, sier han.

NRK har forsøkt å kontakte Hans Geelmuyden, men fått beskjed om at han er opptatt og ikke vil kommentere saken.

AKTUELT NÅ