skilleIngrid Alexandra bannerskille_slutt
Toppbanner 2_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Innenriks > Kongehuset > Prinsessebryllupet Sist oppdatert 11:17
Ansvarlige for bryllupssidene:
Tor Berre og Erik Bolstad
Telefon:
23 04 26 43 (Oslo)
73 88 12 00 (Tyholt)
Les gjerne gjennom
før du sender inn spørsmål!

 

Pilegrimsbok

SURRERALISTISK INTERESSE: Boka trakk fullt hus på pressekonferansen, selv uten forfatterne tilstede. (Foto: Ernst Larsen)
SURRERALISTISK INTERESSE: Boka trakk fullt hus på pressekonferansen, selv uten forfatterne tilstede. (Foto: Ernst Larsen)
Det ble stor debatt om prinsessens bruk av det nær ukjente ordet "lysfontene" i boken - ja det avstedkom både språklig professor-refs og debatter i alle medier. Men nå er ordet satt i sin sammenheng, hele boka er kommet ut, og debatten fortsetter.

Publisert 07.10.2002 14:21. Oppdatert 07.10.2002 19:13.
SE OGSÅ:
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
Av Ernst Larsen

Forlaget Press, med frontfigur Håkon Harket i spissen, inviterte til en surrealistisk pressekonferanse etter en surrealistisk uke med debatt om en bok som ingen frem til i dag hadde lest. Nå foreligger endelig boka "Fra hjerte til hjerte" og sjelden har vel så mange trengt seg sammen i forlagets lokaler for å få så lite å bringe videre.

For hovedpersonene var ikke der. Märtha Louise og Ari Behn valgte istedenfor å la et videointervju gjort med NTB Pluss være deres innlegg på pressekonferansen. I kjent stil lot de to hverandre utfylle i kommentarer til hvorfor boka har blitt slik den ble, hvorfor de ikke har skrevet om bryllupsreisen, hvor fascinerende Nidarosdomen er - og hvor mange gode hjelpere det har vært i alle ender av bokprosjektet.

Forfatterne valgte å møte pressen via et intervju tatt opp for ti dager siden, på storskjerm. (Foto: Scanpix)
- Det var avtalt allerede da planleggingen av boka startet at forfatterne ikke skulle være med på noen lansering for pressen, sa en avvæpnende Håkon Harket. Han mente pressekonferansen uansett tjente sin hensikt og at boka på denne måten får et fortjent fokus.

Mediene fråset i lysfontene-dekning i forrige uke, noe Harket finner mer surrealistisk enn at forfatterne ikke var på presselanseringen av boka.

Når boka nå har kommet, kan man med selvsyn se at det er en påkostet bok - billedredaktøren og designeren har riktig fråtset i fotos og grafiske grep.

Boka er en kunstbok.
Her beskrives det å vandre sammen - bokstavelig talt og mer billedlig. Her er utdrag fra Ari og Märtha Louises ord til hverandre under bryllupsseremonien. Og her er ikke minst en inngående skildring av bryllupskirken, Nidarosdomen, dens historie og enkeltstatuer som utsmykker kirken.

Her er bilder i rikt monn fra bryllupet - og her er parets beskrivelse av tiden i Stiftsgården før bryllupet.

Men altså ingen riktig intime avsløringer, bortsett fra det at de selvsagt utleverer seg solid gjennom å skrive en bok om det å forberede et bryllup og det å gjennomføre det.

Som en liten bonus, eller som et appendiks, er også Kong Haralds tale til brudeparet lagt ved, ikke i selve boka, men som et lite innstikk bak i boka.

(NRK)

LENKER

 
Vær med på hele Norges gratulasjon til Märtha og Ari
10 SISTE KONGEHUSET
10 SISTE NYHETER
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no