skilleIngrid Alexandra bannerskille_slutt
Toppbanner 2_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Innenriks > Kongehuset > Prinsessebryllupet Sist oppdatert 11:17
Ansvarlige for bryllupssidene:
Tor Berre og Erik Bolstad
Telefon:
23 04 26 43 (Oslo)
73 88 12 00 (Tyholt)
Les gjerne gjennom
før du sender inn spørsmål!

 

Gebyr for bryllupstelt

Trondheim slo til med et kraftig gebyr for kommunal saksbehandling da kongen under prinsessebryllupet ønsket å sette opp telt i hagen til Stiftsgården. Kommunen regnet teltet som midlertidig bygg, og forlangte 22.500 kroner for å dekke utgiftene til saksbehandling.

Publisert 18.06.2002 09:38.
Märtha Louise og Ari Behn skåler under bryllupsfesten i partyteltet
Gebyret kom som et sjokk på entrepenøren som skulle sette opp partyteltet, skriver VG:
-Jeg trodde nesten ikke hva jeg så, sier Gaute Myhre i Myhre & Co.
-Jeg fikk beskjed om at reglene faktisk var slik, men fikk likevel en ny regning som var redusert til 1 320 kroner, forteller Myhre.

Likt for alle

Bygningssjef Bente Haugrønning i Trondheim sier at regulativet gjelder for alle, og at sakdbehandlingsgebyret for et midlertidig bygg av denne størrelsen, er så stort.

Hun innrømmer at regulativet av og til gir uheldige utslag, men at bygingssjefen i slike tilfeller kan utøve skjønn hvis arbeidsinnsatsen kommunen yter ikke står i forhold til størrelsen på gebyret.
-Men det er en del papirarbeid. Saken skal registreres og det skal fattes vedtak. Da kommer vi ut med en slik pris med den timeprisen vi opererer med, sier bygningssjef Bente Haugrønning til VG.

Penger fra fylkesmannen

Trondheim kommune får dekket en del av utgiftene til bryllupet av fylkesmannen i Sør-Trøndelag. Kommunen søkte om å få refundert hele regningen på 2 millioner kroner, men fylkesmannen nøyer seg med å innvilge 800 000 kroner i skjønnsmidler, melder VG.


 
Vær med på hele Norges gratulasjon til Märtha og Ari
10 SISTE KONGEHUSET
10 SISTE NYHETER
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no