skilleIngrid Alexandra bannerskille_slutt
Toppbanner 2_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Innenriks > Kongehuset > Prinsessebryllupet Sist oppdatert 11:17
Ansvarlige for bryllupssidene:
Tor Berre og Erik Bolstad
Telefon:
23 04 26 43 (Oslo)
73 88 12 00 (Tyholt)
Les gjerne gjennom
før du sender inn spørsmål!

 
Brudeparet har reist:

Avledningsmanøver til Ringve

Historiske og landlige omgivelser dannet rammen for bryllupsnatta - prinsesse Märtha og hennes mann tilbragte den på Ringve gård. Det trodde ihvertfall pressen.

Publisert 25.05.2002 09:44. Oppdatert 25.05.2002 12:30.
Avledningsmanøver: Brudeparet hadde et kort opphold på praktfulle Ringve, som huser det nasjonale musikkhistoriske museet.
Lenge før trønderhovedstaden hadde sovet ut festrusen forlot ekteparet Ringve. Etter det NRK erfarer kjørte de så til Trondheim Lufthavn Værnes, hvor de fløy videre til et foreløpig ukjent reisemål. Slottet vil ikke opplyse hvor paret har tatt veien.

Etter det VG kjenner til dro de med militærfly av typen Falcon Jet.

- Jeg bekrefter at de dro fra Trondheim med fly, men mer noe mer kan jeg ikke bekrefte eller forteller, sier informasjonssjef ved Slottet, Wenche Rasch, til VG Nett.

Litt før klokka to i natt forlot de nygifte Stiftsgården til stor jubel fra folkemengden. Da hadde den uforglemmelige bryllupsfesten vart i tre dager og vel så det. Folkefesten fikk en praktfull avrunding med festfyrverkeri fra Torget ved midnatt.

Regnvær satte en demper på folkefesten på Torget. Så var også trønderne mette av bryllupsfeiring etter å ha boltret seg i stekende sol siden onsdag. Da vielsen startet klokka 16 i Nidarosdomen var Trondheim sentrum stint av folk som fulgte det hele fra to storskjermer.

Prinsesse Märtha rakk akkurat å få noen lykkebringende regndråper i brudesløret på den lange marsjen fra Nidarosdomen til Stiftsgården. Overalt langs ruta jublet store folkemengder, og Jan Magne Førdes "Bruremarsj" gjallet nedover gata fra flere hundre sangere og musikere som sto plassert på fem stasjoner underveis.

Mange trøndere trosset også regnet til langt på natt i håp om at brudeparet skulle komme ut på Stiftsgårdstrappa og vinke til publikum. Da de endelig kom, fikk mengden kysset de hadde venta på - og flere til.

Siste saker:

 
Vær med på hele Norges gratulasjon til Märtha og Ari
10 SISTE KONGEHUSET
10 SISTE NYHETER
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no