Av:
Tore Høyland
Se bildene fra produksjonen av kaka
Bildegalleri: Kake og brudevals
Morten Carlson ved Britannia Hotell i Trondheim har laga kaka.
Har brukt måneder
|
Morten Carlson |
Flere måneder har gått med til jobben, og den siste måneden før bryllupet er det bare kaka til Märtha og Ari han har jobbet med.
Mens kronprinsparets bryllupskake var i sju etasjer, var bryllupskaka i Stiftsgården fem etasjer høy.
Med med sine 150 kilo er det likevel ingen liten kake som ble servert. Morten Carlson lover i alle fall kake nok til de rundt 220 middagsgjestene i bryllupet.
Engelsk fruktkake
1 000 egg har gått med til kaka som er dynket med nærmere 30 liter punsj. Kaka er en engelsk fruktkake, og i bunnen er det biter av frukt og nøtter.
Planleggingen av kaka startet i januar. Da satte Morten Carlsen seg ned og tegnet kaka. Tegningen har så blitt godkjent av Slottet, bare med mindre endringer.
|
Märtha og Ari hadde ett ønske om kakepynten. De ønsket seg en bok. |
Under selve bakeprosessen er det pyntingen av kaka som har tatt mest tid.
1 600 pynteelementer pryder kaka. Kaka er overstrødd med rosa roser og Märtha-liljer.
Ved siden av kaka ligger en spiselig bok. Det var brudeparet som ønsket seg akkurat dette.