skilleIngrid Alexandra bannerskille_slutt
Toppbanner 2_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Innenriks > Kongehuset > Prinsessebryllupet Sist oppdatert 11:17
Ansvarlige for bryllupssidene:
Tor Berre og Erik Bolstad
Telefon:
23 04 26 43 (Oslo)
73 88 12 00 (Tyholt)
Les gjerne gjennom
før du sender inn spørsmål!

 

Kakefest og brudevals

Det ble ordentlig kakefest i Stiftsgården under bryllupsfeiringen. Bryllupskaka som ble servert var i fem etasjer og veide hele 150 kilo. Men først var det brudevals.

Publisert 24.05.2002 23:27. Oppdatert 25.05.2002 00:02.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
Av: Tore Høyland

Se bildene fra produksjonen av kaka
Bildegalleri: Kake og brudevals

Morten Carlson ved Britannia Hotell i Trondheim har laga kaka.

Har brukt måneder

Morten Carlson
Flere måneder har gått med til jobben, og den siste måneden før bryllupet er det bare kaka til Märtha og Ari han har jobbet med.

Mens kronprinsparets bryllupskake var i sju etasjer, var bryllupskaka i Stiftsgården fem etasjer høy.

Med med sine 150 kilo er det likevel ingen liten kake som ble servert. Morten Carlson lover i alle fall kake nok til de rundt 220 middagsgjestene i bryllupet.

Engelsk fruktkake

1 000 egg har gått med til kaka som er dynket med nærmere 30 liter punsj. Kaka er en engelsk fruktkake, og i bunnen er det biter av frukt og nøtter.

Planleggingen av kaka startet i januar. Da satte Morten Carlsen seg ned og tegnet kaka. Tegningen har så blitt godkjent av Slottet, bare med mindre endringer.

Märtha og Ari hadde ett ønske om kakepynten. De ønsket seg en bok.
Under selve bakeprosessen er det pyntingen av kaka som har tatt mest tid.

1 600 pynteelementer pryder kaka. Kaka er overstrødd med rosa roser og Märtha-liljer.

Ved siden av kaka ligger en spiselig bok. Det var brudeparet som ønsket seg akkurat dette.

LENKER
Siste saker:
Flere saker: ALT OM BRYLLUPSDAGEN
Siste saker:

 
Vær med på hele Norges gratulasjon til Märtha og Ari
10 SISTE KONGEHUSET
10 SISTE NYHETER
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no