17.12.2014

"Greven" på frifot

Varg Vikernes, alias Greven, er på frifot. Den drapsdømte fangen skulle ha vært tilbake fra permisjonen sin ved midnatt.

- Vi har fått melding om at han skulle ha vært tilbake ved midnatt etter permisjon, og at han ikke har meldt seg, sier politinspektør Olav Kløvstad ved Vestfold politidistrikt til NRK klokka 13.

Kirkebrenneren Vikernes soner drapsdommen på 21 år ved Berg fengsel i Vestfold. Fengselsledelsen har gått ut med en intern etterlysning i distriktet.

Rømt?

- Vi ser hva som skjer. Noen ganger hender det at fanger melder seg sent, andre må vi hente. Det er for tidlig å fastslå noe på dette tidspunktet, sier politiinspektøren.

På spørmål om hvorvidt Vikernes blir regnet for å være farlig, svarer Kløvstad slik:

- Du kan si det sånn - det bekymrer oss. Men farligheten hans har blitt vurdert av fengselsmyndighetene, som har plassert ham i åpen anstalt.

Overlagt drap

I 1994 ble "Greven" dømt til 21 års fengsel for overlagt drap på musikerkollegaen Øystein Aarseth og tre tilfeller av grovt skadeverk. Bergenseren satte fyr på Åsane kirke, Skjold kirke i Vindafjord og Holmenkollen kapell.

Han skylder rundt 23 millioner kroner etter kirkebrannene.

I 2000 fikk han permisjon fra Trondheim kretsfengsel, og ble fulgt av en eller to fengselsbetjenter. For tiden soner han i den åpne anstalten Berg fengsel.

Lenker

Dette er en arkivert forside

Denne siden blir ikke oppdatert. Gå til www.nrk.no    NRK Butikken