Hopp til innhold

To pågrepet i politiaksjon

To menn i 30-årene er pågrepet etter en politiaksjon på et gårdsbruk på Gardermoen.

Politiaksjon ved Gardermoen
Foto: Stig Kalsæg Sulland / NRK

Tungt væpnet politi omringet gårdsbruket tidlig onsdag morgen, der to personer forskanset seg etter en vill biljakt  mellom Oslo og Romerike. ER DU PÅ STEDET ELLER VET DU NOE OM SAKEN?

 

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Ved 07.45 pågrep politiet to menn i 30-årene.

- Det var en stjålet lastebil som kom kjørende inn fra Oslo på E6 som vi forsøkte å stoppe på Skedsmovollen. Bilen ville ikke stoppe for oss og vi måtte forfølge bilen et stykke, forteller statsjonssjefen ved Lillestrøm politistasjon, Pål Sørhagen, til NRK.

Fikk hjelp av medhjelper

Etter hvert fikk politiet lagt ut en spikermatte slik at lastebilen stoppet. De to mennene ble deretter plukket opp av en BMW, som kjørte videre fra politiet.

- Vi fikk opp politihelikopter slik at vi kunne ha bedre kontroll på bilen og etter hvert gikk også den på en spikermatte. Det var da de to personene havnet inne i privatboligen på Gardermoen fordi de ikke fikk kjørt videre og der befant det seg en dame og noen barn, forklarer Sørhagen til.

Om lag halv annen time senere fikk politiet telefonkontakt med de to mennene, som overga seg frivillig.

De to, som er kjenninger av politiet og hjemmehørende i Oslo, var ikke bevæpnet

- At politiet bevæpnet seg, var for å være på den sikre siden, vi har ikke sett noen våpen, sier Sørhagen.

Kvinner og barn i bolig

I boligen som ble stormet ved 06-tiden, skal det allerede ha vært fire personer til stede, inkludert en kvinne og flere barn.

- De gjemte seg i huset mens aksjonen sto på. Gjerningsmennene overga seg til slutt frivillig, sier Sørhagen.

- De som var i huset har ikke lidd noen fysisk overlast, men har fått en psykisk opplevelse av det, så de vil forhåpentligvis bli ivaretatt av kriseteamet til Nannestad kommune, legger stasjonssjefen til.

Boligen skal være disponert av håndverkere fra Polen.

Politiet har bedt nabodistriktene om bistand, og riksvei 35, som går tett inntil gården, skal nå være sperret av politiet.

NRK.no følger saken.

AKTUELT NÅ