Hopp til innhold

Formidlet smågutt til overgripere

Den 47 år gamle oslomannen søkte etter unge thai-gutter før sine mange reiser til Thailand. En av guttene ble formidlet videre til to andre overgripere. 47-åringen blir nå tiltalt for menneskehandel med barn.

Thailand

- Vi tiltaler mannen for menneskehandel fordi han ved et tilfelle i Thailand mottok en mindreårig gutt som han leverte videre til to av sine bekjente i et nettverk. Disse to begikk overgrep mot gutten i tiltaltes egen leilighet i Thailand, sier statsadvokat Pål K. Lønseth til NRK.

– Tiltalen er basert på tiltaltes egen forklaring og bildemateriale, og hendelsesforløpet faller inn under straffelovens bestemmelse om menneskehandel med mindreårige.

 Lønseth avviser overfor NRK at de slår politisk mynt på et område som er spesielt oppe i tiden.

 

 

 

 

 

Overgriper

Ti år gamle gutter

47-åringen annonserte seg selv på Internett. Han disponerte en leilighet i Thailands hovedstad Bangkok, og her kom han i kontakt med unge gutter ned i 10-12-årsalderen, som han selv forgrep seg på, og ett av barna ble formidlet videre til andre overgripere.

I 2005-2006 gjorde kanadisk politi beslag i overgrepsbilder. De mente å ha funnet en nordmann på flere av bildene og kontaktet sine norske kolleger. Oslomannen ble deretter overvåket av Kripos i seks uker, før han ble pågrepet dagen før han skulle på nok en tur til Thailand.

Egenproduserte filmer og bilder

De andre overgriperne som mannen formidlet den unge gutten til, samt barna på overgrepsbildene, har ennå ikke blitt identifisert.

Hjemme hos 47-åringen beslagla politiet 35.000 overgepsbilder og 1300 filmer. 300 av bildene og filmene var egenproduserte.

- Denne saken viser menneskehandel i et særdeles grovt perspektiv, Den dreier seg om barn og unge som misbrukes på det groveste. Det er annerledes enn hva man ofte tenker når man hører ordet menneskehandel, sier Atle Roll-Matthiesen, sjef for taktisk etterforskning, Kripos.

21 års fengsel

Maksimumsstraffen ifølge tiltalepunktene er 21 års fengsel. Statsadvokaten opplyser til NRK at det også er tatt forbehold om forvaring.

Tiltaltes forsvarer, Anne Kristine Bohinen, vil ikke kommentere tiltalen.

Rettssaken skal etter planen starte i Oslo tingrett 8. mai. 

 

 

 

 

 

 

 

Leilighet i Thailand

AKTUELT NÅ