Hopp til innhold
Costa Concordia taues vekk
Foto: Gregorio Borgia / Ap

Hevingen av Costa Concordia

Oppsummert

Utenfor den italienske øya Giglio har bergingsmannskapene klart å rette opp cruiseskipet Costa Concordia, som grunnstøtte og kantret for over 20 måneder siden. Arbeidet startet den 16 september i fjor. 23. juli begynner tauingen av skipet.

  • Stor kokainlast på Costa Concordia

    Italiensk politi har avlyttet en mafiaboss i Italia og mener cruiseskipet Costa Concordia hadde en stor last med kokain da det forliste, skriver VG. Politiet mener mafiaen står bak smugling av store mengder kokain fra Sør-Amerika til Italia.

  • Siste offer etter forlis funnet

    Levningene av den siste savnede etter Costa Concordia-forliset er funnet under opphogging av vraket, melder den italienske kystvakten. 32 av de 4.229 om bord omkom da cruiseskipet traff en grunne og sank utenfor kysten av Toscana i 2012, ifølge NTB.

  • Costa Concordia i hamn

    Vraket av ulykkesskipet Costa Concordia er slept fram til hamna i Genova. To og eit halv år etter ulykka som kravde 32 liv i Italia, startar opphogging av fartøyet. Ein konvoi av over ti skip har deltatt i tauinga.

  • Costa Concordia taues vekk

    Skipet Costa Concordia som gikk på grunn utenfor Giglio for to og et halvt år siden skal i dag fraktes til Genoa hvor det skal vrakes. Arbeidet er en av historiens største maritime redningsaksjonen.

    Costa Concordia taues vekk fra Giglio
    Foto: MAX ROSSI / Reuters

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no