Hopp til innhold
Kisten med den norske ambassadøren Leif H Larsen i Islamabad
Foto: EVN/AFP

Helikopterstyrt i Pakistan

Oppsummert

Norges ambassadør Leif Holger Larsen var blant dem som omkom da et helikopter med flere utenlandske diplomater styrtet i Pakistan. Han beskrives som faglig bauta og en sentral diplomat i regionen.

  • Døde etter helikopterstyrt

    Den indonesiske ambassadøren som ble skadd i helikopterulykken i Pakistan tidligere i mai, døde tirsdag. Sju andre personer mistet livet i ulykken, blant dem den norske ambassadøren Leif H. Larsen.

  • Brende: – Vi har mistet en god venn

    Utenriksminister Børge Brende reiste hjem fra Natos utenriksministermøte i Tyrkia for å ta imot båren til ambassadør Leif H. Larsen på Gardermoen.

    Torsdag kom båren til ambassadør Leif Holger Larsen tilbake til Norge. Utenriksminister Børge Brende reiste hjem fra Natos utenriksministermøte i Tyrkia for å ta imot båren på Gardermoen.
  • Leif Larsens båre til Norge

    Båren til ambassadør Leif Holger Larsen ble torsdag formelt overgitt av utenriksminister Børge Brende til familien under en høytidig seremoni på Gardermoen militære flystasjon, melder NTB. Larsen døde i en helikopteulykke i Pakistan 8. mai.

    Ambassadør Leif Larsens båre til Norge
    Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix
  • Kripos til Pakistan etter styrt

    Et team fra Kripos kommer søndag til Pakistans hovedstad Islamabad for å bistå med identifisering etter helikopterulykken der Norges ambassadør Leif Holger Larsen mistet livet.

Torsdag kom båren til ambassadør Leif Holger Larsen tilbake til Norge. Utenriksminister Børge Brende reiste hjem fra Natos utenriksministermøte i Tyrkia for å ta imot båren på Gardermoen.
Med flagget på halv stang sørger det offisielle Pakistan i dag over Norges ambassadør Leif H. Larsen og de seks andre som mistet livet i helikopterstyrten i går.

Kistene er fløyet til Islamabad

Kveldsnytt-sak om helikopterstyrten 8. mai.
NRKs korrespondent Kristin Solberg sier opplysningene fra Taliban må møtes med en stor dose skepsis.

–Taliban ønsker å fremstå med styrke

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no