Hopp til innhold
Jens Stoltenberg på Utøya
Foto: NTB scanpix

Fire år siden 22. juli-terroren

Oppsummert

Onsdag er det fire år siden 77 mennesker ble drept i terrorangrepene i Regjeringskvartalet og på Utøya 22. juli 2011. Minnemarkeringen innledes med ett minutts stillhet ved vannspeilet foran Høyblokka i Oslo.

  • Vet ikke hvor Utøya-pengene ble av

    Karasjok kommune kan ikke dokumentere hvor 2,5 millioner kroner som de fikk til oppfølging av Utøya-ofre har blitt av. Ifølge kontrollutvalget har kommunen kun brukt drøye 400.000 av beløpet, og de pengene har gått til overtidsutbetalinger.

  • Samling for alle som var på Utøya

    2.- 4. oktober skal det arrangeres en samling for alle som var på Utøya under angrepet 22. juli 2011. Hensikten er at de som ble rammet skal få en mulighet til å møtes igjen, ifølge støttegruppa. Reise og opphold vil bli dekket for alle som deltar.

  • – Ingen blir født til å hate

    – Vi må vise mot i møte med krefter som vil splitte vårt samfunn. Det er ingen som blir født til å hate – hatet er menneskeskapt. Vi kan ikke være likegyldig i møte med hat og fremmedfrykt, sa AUF-leder Mani Hussaini i sin tale på Utøya.

    AUF-leder Mani Hussainis tale på Utøya.
  • Minnes ofrene på Utøya

    En beveget Jens Stoltenberg er blant dem som er tilbake på Utøya, i forbindelse med minnemarkeringen som begynner klokken 16.00. 69 mennesker ble drept på Utøya under angrepet 22. juli 2011.

    Minnemarkering på Utøya.
AUF-leder Mani Hussainis tale på Utøya.
Minnemarkering på Utøya.
22. juli-utstillingen gjorde sterkt inntrykk på Jens Stoltenberg. – Det var en sterk og viktig utstilling som på en ærlig og enkel , men også brutal måte fortalte hva som skjedde, sier Stoltenberg.
Minnegudstjeneste fra Oslo Domkirke.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no