Hopp til innhold
Kjennelse i Sigrid-saken
Foto: Farid Ighoubah / NRK

Drapet på Sigrid Schjetne

Oppsummert

I juni 2016, fire år etter drapet, har den siktede 41-åringen tilstått drapet på den 16-årige Oslo-jenta Sigrid Giskegjerde Schjetne, ifølge Dagbladet. Da saken var oppe i Borgarting lagmannsrett ble mannen dømt til tvungent psykisk helsevern.

  • Sigrid Giskegjerde Schjetnes drapsmann holdes i tvungent psykisk helsevern

    Mannen i 40-årene som drepte Sigrid Giskegjerde Schjetne i 2012, er dømt i Møre og Romsdal tingrett til fortsatt tvungent psykisk helsevern.

    Mannen samtykket til forlengelsen av tvungent psykisk helsevern da saken gikk i tingretten mandag denne uken.

    Det er tredje gang helsevernet blir forlenget etter at mannen i 2014 ble dømt for drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne i Borgarting lagmannsrett.

    – Retten mener at det foreligger kvalifisert grad av sannsynlighet og reell risiko for at han vil begå nye alvorlige voldsbrudd dersom han ikke fortsatt undergis tvungent psykisk helsevern, står det i dommen.

    Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) forsvant fra Østensjø i Oslo natt til 5. august 2012. Mannen som nå er i 40-årene ble funnet skyldig i å ha brakt jenta til campingvogna han bodde i, og utsatt henne for grov vold der. En måned senere ble liket funnet, innpakket og svært godt skjult, på Sofiemyr utenfor Oslo.

    (NTB)

  • Framleis tvunge psykisk helsevern

    Sunnmøringen som er dømd for drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne er framleis underlagt tvungen psykisk helsevern. Det slår Sunnmøre tingrett fast. Mannen blei dømd til psykisk helsevern i 2014, seinare har dette blitt forlenga. Mannen er no til behandling på Sunnmøre og godtek forlenginga. Retten kom til at det er stor fare for nye grove valdshendingar dersom mannen blir sett fri.

  • Blir fremstilt for tredje gang

    Sunnmøringen som er dømt for drapet på 16 år gamle Sigrid Giskegjerde Schjetne i Oppegård i 2012, blir i dag framstilt på nytt for tvungen psykisk helsevern. Mannen er blitt dømt til tvungen psykisk helsevern to ganger, og nå skal Sunnmøre tingrett ta stilling på nytt. Statsadvokat Ingvild Thorn Norheim mener det fortsatt er stor gjentakelsesfare. Mannen er nå under behandling på Sunnmøre. Mannens advokat, Ida Andenæs, sier at mannen samtykker.

  • Vil ikke slippe ut Sigrid-drapsmann

    Påtalemyndigheten går til retten for å hindre at mannen som drepte Sigrid Giskegjerde Schjetne slipper ut. 41-åringen ble dømt til tvunget psykisk helsevern, men slike dommer varer bare i tre år. Mannen vil samtykke til videre behandling, skriver VG.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no