Åshild Lamøy steiker vafler i det gamle kårhuset i Sirbma.
I mellomtiden serverer ektemannen Jon pølser til de som kommer innom i forbindelse med årets Finnmarksløp.
Mens gården benyttes som sjekkpunkt, benyttes det gamle kårhuset som kafé. Her bor også de frivillige som jobber med Finnmarksløpet.
- LES OGSÅ:
- LES OGSÅ:
- LES OGSÅ:
Kjent for kjøttsuppa
Åshild og Jon Lamøy bor egentlig innerst i Tanafjorden, men de reiser inn til Sirbma for å drive kafeén.
– Tidligere har vi laget kjøttsuppe, som har blitt ganske kjent. Men på grunn av sykdom er det pølser og vafler det går i år - mye vafler, ler Jon.
– Det får være bra nok, sier Åshild.
Følger Finnmarksløpet på nett
De følger begge med på selve løpet.
– Vi følger med på tv-sendingene og resultatene på nett, og selvfølgelig følger vi med på jenta i fra Tana, Aila Emilie Sarre.
– Men, akkurat nå følger vi ikke så godt med. Nå jobber vi jo her, sier Åshild.
Kjendisene til Sirbma
Det er Tana bonde- og småbrukerlag som drifter kafeén, men det er de samme personene som driver kafeén hvert år.
– Vi har medlemmer som stiller opp hvert år.
– Hvordan er det da å få Lars Monsen innom?
– Det er trivelig. Kjendisene er innom her, og vi pratet nettopp med programlederne på tv-sendingene. Det er jo artig, sier Åshild.
Følg Finnmarksløpet på: nrk.no/finnmarkslopet
Jon husker tilbake når Lars Monsen besøkte kafeen første gangen.
– Jeg tror det var i 2007. Da sto alle barna i vinduet fordi han var jo så populær. Nå er han bare en av de mange kjørerne, sier han.
– De siste kjørerne som kommer forbi gir vi en gevinst. De får reinskinn sponset av Tana bonde- og småbrukarlag, flirer Jon.