Hopp til innhold

Bjørn tok sau i Tana

Bjørn har drept minst to sauer i Luftjokdalen i Tana. Nå frykter sauebonde at flere er drept.

 

sau drept av bjørn i Luftsjok
Foto: privat

Bjørn har drept minst to av sauer i Luftjokdalen i Tana. Det første kadaveret ble funnet søndag og ett til ble funnet i går.

 

Sikre tegn på bjørn

Nå frykter saueeier Viktoria Nilsen at bjørnen kan ha tatt flere sauer.

– Vi er redd bjørnen allerede har tatt flere for det er mye rev i område nå. Vi frykter vi bare finner bein og ikke flere sauer, sier hun.

Et sauekadaver ble funnet søndag og et mandag. Det ene kadaveret ble funnet like ved en hytte og det var ikke tvil om at det var tatt av bjørn.

– Den var nesten varm da de fant den på søndag. Sadene viser at det er en bjørn, den er slått over ryggen og spist mye på brystet. Slik er det bare bjørn som gjør, sier Nilsen.

Vil søke fellingstillatelse

I flere dager har de nå forsøkt å samle de andre sauene, men de er spredd over store områder.

– De blir skremt og da sprer de seg. Det er vanskelig å finne dem, særlig lammene som har vært i skogen hele sommeren, de vil ikke gå til folk så det er vanskelig å få dem ned.

Dersom de finner flere kadaver sier Nilsen de vil vurdere å søke om fellingstillatelse.

– Vi mener den bør avlives for den har ikke noe der å gjøre. Det er ikke mat til den, bjørner skal spise bær, ikke sauer. Den går veldig nært folk. Det ferdes folk i området hele tida så hyttefolkene er nok redde når den går like ved, sier Nilsen.

 

 

Flere nyheter fra Troms og Finnmark