Hopp til innhold

– De drapssiktede har blitt hemmelig avlyttet siden juli

Det skal ha vært en hemmelig siktelse mot flere av de involverte i Per Vålnes-forsvinningen.

Politi

Kripos har bistått politiet i Troms siden april i forsvinningssaken. Her ved huset til den savnede Per Vålnes i Balsfjord.

Foto: Jan Riise Pedersen / NRK

Totalt seks personer er pågrepet og siktet for forsettlig drap eller medvirkning til drap etter at 50 år gamle Per Vålnes i Balsfjord i Troms ble meldt savnet 4. desember i fjor.

Det har vært søkt gjentatte ganger etter Vålnes, men han er foreløpig ikke funnet.

– Hemmelig siktelse i juli

Nordlys.no skriver fredag ettermiddag at det i lengre tid skal ha foreligget en hemmelig siktelse mot flere av de involverte i forsvinningssaken.

Nettstedet skriver at Troms politidistrikt også i juli fikk rettens medhold i å gjennomføre kommunikasjonskontroll på flere av de seks som nå er siktet – det betyr at telefonene deres har blitt avlyttet.

– Dette har vi ingen kommentar til, sier regionlensmann Andreas Nilsen til nordlys.no.

Se video:

Lensmann Andreas Nilsen intervjues av NRKs Jan Riise Pedersen.

Lensmann Andreas Nilsen intervjues av NRKs Jan Riise Pedersen. Foto: Eskil Mehren, NRK.

Tre varetektsfengslet

Blant de seks som er pågrepet og siktet er den tidligere samboeren til Per Vålnes og hennes nye samboer. I tillegg er det fire andre som har vært i bekjentskapskretsen deres.

De tre første som ble pågrepet og siktet, ble fredag ettermiddag varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud – to av ukene i full isolasjon.

Det er uklart om og når de tre siste siktede blir begjært varetektsfengslet.

Montasje

Ved er rasteplass her i Lavangsdalen ble bilen til Per Vålnes (bildet) funnet forlatt 4. desember i fjor. Her stopper også de fleste spor etter ham.

Foto: NRK/Privat

Forsvant i fjor

50 år gamle Per Vålnes ble meldt savnet av sin tidligere samboer 1. desember i fjor. Siste gang andre vitner har sett Vålnes i live var på 50-årsdagen hans fire dager tidligere, i parets hjem på Sagelv i Balsfjord kommune.

Fire dager etter at Per Vålnes forsvant, ble bilen hans, en hvit VW transporter, funnet ved en rasteplass i Lavangsdalen ved E8 i Troms.

Det eneste man fant etter svært omfattende søk var bilnøklene.

Vålnes er opprinnelig fra Hallingdal, men flyttet til Balsfjord etter en periode i Finnmark. Han drev hundeoppdrett sammen med sin nå drapssiktede samboer.

I nesten ett år har saken blitt etterforsket som en forsvinningssak med få spor. Per Vålnes er ikke funnet, men forsvinningen etterforskes nå som et mulig drap.

Flere nyheter fra Troms og Finnmark