Hopp til innhold

Trailersjåfør alvorlig skadet i ulykke

Føreren ble sittende fast etter at traileren han kjørte havnet i grøfta og i en fjellvegg ved Senjahopen på Senja onsdag morgen.

Ulykke

Traileren havnet i grøfta, og førerhuset ble klemt mot fjellveggen.

Foto: Rune Benjaminsen

– Traileren hadde kjørt over fjellet fra Lysnes, og var på vei ned mot Senjahopen da den kjørte av veien og veltet, forteller operasjonsleder Morten Renland ved Troms politidistrikt til NRK.

Det var føreren selv som meldte fra om ulykken like etter klokka åtte onsdag morgen.

Fører fastklemt

– Vi har mannskaper på stedet, og de melder om at det er snakk om alvorlige personskader. Føreren sitter fastklemt mellom traileren og bergveggen, sier lensmann Arnold Nilsen til NRK.

Klokka 12.30 opplyser operasjonsleder Morten Renland at sjåføren er hentet ut, og er på vei til Universitetssykehuset Nord-Norge i Tromsø med helikopter.

I tillegg til vanlige redningsmannskaper, er en kriminaltekniker fra politiet på stedet.

Mannen, som er i 60-årene, får behandling ved UNN. Tilstanden hans er alvorlig, men stabil.

Ulykken skjedde i Mefjorden et stykke før Breitindtunnelen. Traileren kjørte av veien på innsiden og inn mot fjellveggen.

Ekstremt glatt

En brannmann som er på stedet opplyser til NRK at det er ekstremt glatt på stedet. Brannbilen har problemer med å få feste i vegbanen for å dra traileren løs fra fjellveggen.

Det har kommet en del snø i Troms det siste døgnet, og det har skapt vanskelige kjøreforhold.

– Stort snøfall og dårlig sikt har resultert i flere trafikkuhell i løpet av natta og morgenen. Vi oppfordrer til å kjøre etter forholdene og holde god avstand til bilen foran, skriver politiet i Målselvregionen på Facebook-siden sin.