Hopp til innhold

Han er ønsket som ny Alta-trener

– Absolutt interessant, sier mannen som kan overta for Rune Berger.

Ørjan Christiansen på Kvik Halden-FFK

Dette er mannen som kan bli ny trener i Alta IF – hovedtrener i Kvik/Halden, Ørjan Christiansen.

Foto: Petter Jacobsen, kvikhalden.no

Dette er mannen som er ønsket som ny hovedtrener for Alta IFs 1. divisjonslag i fotball for herrer.

Hovedtrener for 2. divisjonsklubben Kvik/Halden de siste fem årene, Ørjan Christiansen – en 34-åring fra Sogndal, bekrefter overfor NRK at han er i sluttfasen i forhandlingene med Alta om trenerjobben etter Rune Berger, som gir seg etter sesongen etter flere år som sportssjef og trener i klubben.

– Absolutt interessant – og absolutt aktuelt. Jeg synes Alta har presentert et sportslig opplegg som er spennende, en solid drevet klubb med bra tradisjoner, sier Ørjan Christiansen til NRK.

Langt nord

Han har de siste ukene hatt en dialog med ledelsen i Alta IF.

– Vi er der nå at for mitt vedkommende er det en vurdering om jeg skal takke ja. Alta ønsker en rask avklaring. Så vi diskuterer en mulig avtale nå, ja, sier vestlendingen.

– Hva gjenstår?

– Jeg må vurdere totalsituasjonen også i forhold til at Alta er et stykke unna. Og jeg har en familiesituasjon som må løses, sier Christiansen til NRK.

Fem år i Kvik

Vestlendingen har trent Kvik/Halden opp fra 3. til 2. divisjon. I øyeblikket ligger klubben på 5. plass i avdeling 4 – på samme poengsum som FK Senja.

– Jeg har vært trener i fem år i Kvik nå, og det kunne vært spennende med en ny utfordring. Alta virker både riktig og spennende nå, sier Ørjan Christiansen til NRK.

– Når regner du med å ha svart Alta?

– I løpet av en ukes tid, svarer mannen som trolig tar over som trener i Alta IF. I så fall skjer det etter all sannsynlighet som 2. divisjonsklubb. Alta ligger nest sist i 1. divisjon – med 11 poeng opp til sikker plass – ni serierunder gjenstår.

– Veldig aktuell

Leder i sportslig utvalg i Alta IF, Øyvind Pedersen, sier til NRK at Ørjan Christiansen er «veldig aktuell» som ny trener i klubben.

– Han er en av flere vi har pratet med. Men det er ingen tvil om at Ørjan passer inn i forhold til den type trener vi ønsker, sier Pedersen.

– Er han førstevalget?

– Han er i hvert fall veldig aktuell. Og vi ønsker en avklaring så raskt som mulig, sier Pedersen.

Flere nyheter fra Troms og Finnmark