Hopp til innhold

Overlevde sjarkforlis utenfor Båtsfjord

Natt til søndag ble en fisker reddet etter at sjarken hans ble knust mot land og han selv hoppet i sjøen og klarte mellom to bølger å kravle seg opp på land.

– Vi gikk ut klokka 00:45 i natt etter å ha blitt oppringt av Hovedredningssentralen, sier skipsfører på redningsskøyta "Reidar von Koss", Christian Steimler Knudsen i en pressemelding fra Redningsselskapet.

De lette i området mellom Båtsfjord og Vadsø i Finnmark sammen med redningsskøyta "Gjert Wilhelmsen" fra Vadsø. Distansen fra Vadsø til Båtsfjord sjøveien er rundt 40 nautiske mil.

Hoppet på sjøen - reddet trolig livet

Fiskeren hadde tatt på seg redningsdrakten og hoppet i sjøen før sjarken traff land.

– Han hadde fått lekkasje og motoren hadde stoppet. Det var pålandsvind og derfor drev båten på land. At han hoppet på sjøen reddet trolig livet hans, for sjarken ble knust mot berget av bølgene, sier skipsfører Knudsen.

Fiskeren ble slått på land av bølgene og klarte å klamre seg til land.

Mobilen under drakten

Han hadde fått med seg mobilen på innsiden av redningsdrakten, og fikk ringt etter hjelp. Men det var dårlig dekning i området, så det var vanskelig å få ordentlig kontakt. I mellomtiden ble mannen kaldere og kaldere.

Et redningshelikopter plukket opp mannen klokka 0240.

– Mannen hadde litt flaks og god bedømmelsesevne som gjorde at han overlevde, sier Knudsen.

– Mannen var ombord hos oss i dag og takket for at vi fant ham. Det var utrolig dramatisk for ham såklart. Vi er veldig glade for at vi fant ham og at det gikk bra, sier skipsfører på redningsskøyta, Christian Knudsen.