Hopp til innhold

Statoil bekymret for Stockmans lønnsomhet

Statoil jobber på spreng for å få på plass en ny avtale med Russland om investeringene på Stockman. Ifølge energikonsernet henger lønnsomheten i prosjektet i en tynn tråd.

ILLUSTRASJONSFOTO: Stockman-investeringene utsatt igjen

Statoil jobber hardt for å få til en ny avtale om investeringene på Stockman.

Foto: Scanpix/AP

Statoils konsernsjef Helge Lund var fredag i møte med Russlands president Vladimir Putin og russiske Gazproms konsernsjef Aleksej Miller for å diskutere den videre framdriften på Stockman.

Investeringskostnadene må ned

Russisk presse skriver at Statoil kan være på vei ut av prosjektet, men det vil Statoil ikke bekrefte.

Bård Glad Pedersen

Informasjonssjef Bård Glad Pedersen sier at lønnsomheten i prosjektet må sikres.

Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

– Vi arbeider hardt for å bringe prosjektet videre mot en endelig investeringsbeslutning, og vi har tett og god kontakt med Gazprom og russiske myndigheter, sier informasjonssjef Bård Glad Pedersen i Statoil til NTB.

Han legger imidlertid ikke skjul på at investeringskostnadene må ned dersom det skal være aktuelt for Statoil å bli med videre.

Vi arbeider nå med å redusere investeringskostnadene i prosjektet. Vi må ha et kommersielt gjennomførbart prosjekt, og da må vi klare å få investeringskostnadene ned på et nivå som sikrer lønnsomhet, sier Pedersen.

Må ha en avtale før 1. juli

En ny avtale med russerne må være på plass før den gjeldende rammeavtalen utløper den 1. juli.

Gazprom vurderer nå å satse på LNG alene på Stockman i stedet for både LNG og rørledninger. Ifølge Pedersen støtter Statoil denne løsningen.

(©NTB)
Johan.Falnes@ntb.no


Flere nyheter fra Troms og Finnmark