Hopp til innhold

Bamsefar felt etter søppelmåltid

Den lille hannbjørnen ble skutt etter å ha forsynt seg fra søppeldunker i Neiden i Finnmark.

Bjørn felt Neiden

Bamsefar gikk ned for telling etter å ha forsynt seg fra søppelkassen.

Foto: Magne Asheim

Bjørnen ble felt klokka kvart på to natt til tirsdag, forteller Rovviltansvarlig i SNO Kirkenes, som deltok i fellinga sammen med et kommunalt fellingslag på fire.

– I går ettermiddag kom det melding om observasjoner av en bjørn i Neiden. Den hadde veltet en søppeldunk og tatt med seg innholdet, Sier Aasheim.

Fellingslaget ventet i veikryss

Området der bjørnen ble sett ligger helt i utkanten av beiteområdet for sau. Men da det er tida for beiteslipp nå, ble det gitt skadefellingstillatelse, sier Aasheim.

Fellingslaget dro til stedet der bjørnen var observert, i et veikryss ved E6 i Neiden. Der satt de seg på post for å vente på at bjørnen skulle komme tilbake etter mer søppel.

– Den kom tilbake, og ble felt uten videre dramatikk eller problemer.

Liten hannbjørn

Bjørnen beskrives som en liten hannbjørn. Nå skal den flås og tas prøver av, og bjørnefellen selges til den som måtte være interessert.

– Som regel er det fylkesmannen som selger skinnet hvis det kommer inn bud. Vi skal flå og undersøke bjørnen utover formiddagen. Det blir spennende å se om dette er en bjørn som er kjent i området, eller en fremmed bjørn, sier Aasheim.


Flere nyheter fra Troms og Finnmark