Hopp til innhold

Dømt til seks års fengsel for voldtekt og grov mishandling

Volden var massiv, brutal, ydmykende og fornedrende.

En 39 år gammel mann fra Troms er i Alta tingrett dømt til fengsel i seks år for å ha voldtatt kjæresten sin og mishandlet henne på det groveste.

I tillegg må han betale 200 000 kroner i oppreisning til den fornærmede, som er fra Finnmark.

Dommen er i samsvar med hva aktor i saken , statsadvokat Torstein Hevnskjel, ba om. Kvinnens bistandsadvokat ba om 300 000 kroner i oppreisning for henne.

Slått, lugget og bitt

Den 39 år gamle domfelte har utført grov vold mot sin ekskjæreste.

Dommen beskriver to sjalu mennesker der den domfelte har misbrukt sin fysiske overlegenhet til å voldta og mishandle kvinnen.

Hun er blitt slått, lugget og bitt til blods. Dessuten er han dømt for å ha voldtatt henne med flere gjenstander.

Alta tingrett har i sin bevisvurdering lagt vekt på bilder fra fornærmedes leilighet.

Bildene viser at stua der ser ut som en slagmark. Et politivitne som undersøkte leiligheten til fornærmede forklarte under rettssaken at den bar preg av at det hadde vært slagsmål der.

Kastet naken ut av leiligheten

I sin vurdering av bevisene har retten lagt vekt både på fornærmedes forklaring og på at tiltalte delvis tilsto at han hadde brukt vold.

Han innrømte at han hadde kastet kvinnen naken ut i snøen og låst henne ute fra leiligheten.

Hun fikk tatt seg inn i leiligheten gjennom et åpent vindu. Der fikk hun tatt på seg klær før hun så kontaktet en nabo som ringte til politiet.

I dommen beskrives volden som den nå domfelt utøvde, som til dels massiv og brutal. Den var ydmykende og fornedrende for fornærmede, og dette har fremstått nærmest som et regime i forholdet.

Flere nyheter fra Troms og Finnmark