Hopp til innhold

Veien gjennom Kariel er åpnet igjen

I forbindelse med brannen i en garasje i Kariel evakuerte politiet innledningsvis 96 beboere i et område på cirka 3 kilometer på grunn av fare for eksplosjon.

Branntomta

Sikkerhetssonen er nå cirka 500 meter rundt branntomten i Kariel.

Foto: Fredrik Norum

Veien gjennom Kariel, som forbinder store deler av Øst-Finnmark til resten av Finnmark er nå åpnet. Det forteller Jørn Hage fra politiet i Øst-Finnmark.

– Vi gjennomfører når puljevis gjennomkjøring. Så man må regner med litt forsinkelser. Men veien er i hvert fall åpnet igjen, forteller Hage.

Får flytte hjem

Politiet åpnet tidligere i dag for at flere av de evakuerte kan dra tilbake til husene sine, da sikkerhetssonen reduseres til 500 meter fra brannsted.

Brannvesenet melder om at garasjen er brent ned. Brannvesenet og Sivilforsvaret jobber nå videre med nedkjøling av brannsted.

Dynamitt og gass

Video Brann i Kariel

Veien var lenge sperret i Kariel på grunn av brannen. Foto: Kaspar Fuglesang.

Ifølge politiets opplysninger er det oppbevart gassflasker med acetylen, propan og oksygen. I tillegg er det opplyst at det er lagret a. 10 kg dynamitt i garasjen.

Det er ikke meldt om noen personskader i forbindelse med brannen.

Brann kariell redning

Rundt 90 personer i bygda Kariel ble samlet på en skole i nærheten, da politiet opprettet en sikkerhetssone på 1–3 kilometer rundt brannen.

Foto: Kaspar Fuglesang

Flere nyheter fra Troms og Finnmark