Hopp til innhold

Benfica vurderte Yttergård Jenssen

Den portugisiske storklubben Benfica viste interesse for TILs Ruben Yttergård Jenssen den siste dagen før overgangsvinduet stengte.

Ruben Yttergård Jenssen

Ruben Yttergård Jenssen i samtale med TIL-direktør Stig Ove Sandnes på La Manga mandag ettermiddag. For seks dager siden åpnet TIL for å selge landslagsspilleren til Benfica.

Foto: Gunnar Grindstein / NRK

Stig Ove Sandnes

Stig Ove Sandnes, adm. dir i TIL.

Foto: Gunnar Grindstein / NRK

Tromsøs landslagsspiller Ruben Yttergård Jenssen er stadig vekk nær å ta steget ut i europeisk fotball. I sommer var nederlandske Vitesse Arnhem på banen.

Og i forrige uke meldte den portugisiske storklubben Benfica sin interesse for 23-åringen med 10 A-landskamper for Norge.

I timene før overgangsvinduet stengte ved midnatt tirsdag 31. januar, var det klarert fra TILs side at Yttergård Jenssen kunne reise fra La Manga til Lisboa – hvis Benfica ønsket.

Ikke konkret tilbud

– Jeg vet ikke hvor nært dette egentlig var – Vi fikk aldri noe tilbud på bordet. Men det er riktig at vi ga en agent klarsignal til å snakke med Benfica. Og det var sjekket ut at Ruben kunne reise til Lisboa på ettermiddagen eller kvelden tirsdag – han ville rukket det helt på tampen før overgangsvinduet stengte, sier adm.dir. Stig Ove Sandnes i TIL til NRK.

– Ville det vært aktuelt å selge?

– Det ville i hvert fall hatt noe å si på prisen at dette skjedde helt på tampen, smiler Sandnes.

Ble orientert dagen etter

Ruben Yttergård Jenssen

Ruben Yttergård Jenssen ble orientert om interessen fra Benfica dagen etter overgangsvinduet stengte.

Foto: Gunnar Grindstein / NRK

Også Ruben Yttergård Jenssen bekrefter at det var aktuelt med en overgang til Benfica.

– Jeg ble orientert av min agent dagen etter. Det stod visstnok på at Benfica måtte ha én spiller ut før de kunne kjøpe meg. Slik gikk det ikke, sier Yttergård Jenssen til NRK.

– Benfica høres spennende ut?

– Ja, klart. Det er en storklubb. Hadde det blitt noe mer ut av den dagen, ville det selvsagt vært aktuelt. Jeg vet jo at også andre klubber følger meg, men det ble ikke noe konkret i dette overgangsvinduet, sier Ruben Yttergård Jenssen.

Hadde møte

Han hadde et møte med sin agent og TILs sportsdirektør Morten Kræmer på La Manga tidlig i forrige uke.

– Det hadde ikke noe med Benfica å gjøre. Det var mer et møte for å holde hverandre orientert, sier Ruben Yttergård Jenssen.

– Kan Benfica kommer tilbake på banen?

– Det aner jeg ikke. Vi får se om det skjer noe i sommerens overgangsvindu, sier Ruben Yttergård Jenssen etter en rolig økt på TILs siste dag på La Manga.

Storklubb

Benfica er en av de store klubbene i Portugal. Klubben har vunnet ligaen i hjemlandet hele 32 ganger (rekord). Benfica topper tabellen i hjemlandet etter 17 runder med 45 poeng – fem foran Porto.

Før jul vant Benfica gruppe C i gruppespillet i Champions League – foran Basel og Manchester United – etter å ha spilt 1–1 og 2–2 mot Sir Alex Fergusons mannskap.