Hopp til innhold

Kanadiere skal grave etter gull i Norge

Et kanadisk selskap har kjøpt rettighetene til områder i blant annet Nordland, Troms og Finnmark. Her skal de grave etter gull.

Gullklump

Et kanadisk selskap har kjøpt rettighetene til store områder i Norge.

Foto: Dieter Hawlan / Coulourbox.com

Det kanadiske selskapet Dalradian Resources har kjøpt rettighetene til om lag fem prosent av Norge, skriver avisa Fremover . Dette utgjør cirka 1,7 millioner hektar. Områdene skal inneholde både gull og sølv.

– Flinkeste folkene

I fjor sikret selskapet Kloster Rederi AS seg rettighetene til området. Nå har eier Bernt Stilluf Karlsen solgt rettighetene videre.

– Dalradian Resources er noen av de flinkeste folkene i internasjonal gruveindustri. De har spesialisert seg på å lete etter mineraler overalt i verden, og har funnet store ressurser, sier Karlsen til Fremover.

– Rike mineralforekomster

Bernt Stilluf Karlsen

Bernt Stilluf Karlsen solgte rettighetene til store områder i Norge til et kanadisk selskap.

Foto: Sporveien

– Det er en sjelden mulighet i dag å kunne overta en dominerende eierposisjon over store geografiske belter som er kjent for å inneholder rike metallforekomster i et vestlig land. Som selskap kunne vi rett og slett ikke la muligheten gå fra oss, sier president og konsernsjef Patrick Anderson i Dalarian i en pressemelding.

I meldingen legger selskapet vekt på at de tror det finnes gull i Pasvik-området i Finnmark.

Historiske sølvminer

Dalarian eier nå rettighetene til rundt 10 000 kvadratkilometer i Nord-Norge. Det gjelder områdene Pasvikdalen, Kautokeinovidda med et område i Troms, store områder ved Karasjok, samt store deler av Narvikområdet.

Selskapet har også kjøpt flere historiske sølvminer, blant annet Kongsberg.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.