Hopp til innhold

Må vente på Spesialenheten

Spesialenheten for politisaker har ennå ikke konkludert om politiet gjorde noe galt, dermed blir straffesaken etter 17. maiulykken utsatt.

Ulykke Vadsø 17 mai 2

To tenåringsjenter omkom, mens to unge menn overlevde ulykken natt til 17mai i Vadsø.

Foto: Silja Arvola

Rettssaken mot sjåføren av bilen som havnet utfor kaikanten i Vadsø sentrum natt til 17. mai i fjor er utsatt. To tenåringsjenter omkom, mens to unge menn overlevde ulykken.

Saken skulle ha startet i Østfinnmark tingrett i slutten av januar, men er nå utsatt fordi Spesialenheten for politisaker ikke har konkludert i sin etterforskning, sier påtaleleder i Østfinnmark politidistrikt, Laila Søndrol.

– Spesialenheten etterforsker de tjenestemennene som rykket ut til stedet, og det er et ønske både fra påtalemyndigheten, forsvarer og bistandsadvokat om at Spesialenhetens konklusjon skal være klar før straffesaken starter.

Familien anmeldte politiet

To tenåringsjenter omkom i ulykken, mens to gutter som også satt i bilen kom levende fra ulykken. Sjåføren er tiltalt for å uaktsomt ha forvoldt andres død.

Faren til den ene jenta valgte i ettertid å anmelde Østfinnmark politidistrikt til Spesialenheten for politisaker etter det han mente var for dårlig innsats i redningsarbeidet.

Ligger på sjefens bord

Fra Spesialenheten for politisaker får NRK i dag opplyst at saken er ferdig etterforsket og ligger hos sjefen for Spesialenheten for endelig avgjørelse.

Når saken kommer for retten er det for tidlig å si noe om nå, sier Søndrol.

– Jeg har snakket med tingretten i dag og har ikke fått noen ny dato, men jeg regner med at det vil bli klart ganske snart.

Flere nyheter fra Troms og Finnmark