Hopp til innhold

Ros til kriseteamet i Tromsø kommune

Kriseteamet i Tromsø kommune har fått mye ros for den måten det har fungert på etter ulykka i Lavangen fredag, der tre menn fra Tromsø døde.

Video Tromsø komme ros for sitt kriseteam
Foto: Nyhetsspiller

Mandag orienterte kommunalsjef Eva T. Olsen i Tromsø kommunes toppledelse om kriseteamets håndtering av ulykka. Siden fredag har den psykososiale tjenesten jobbet døgnet rundt.

God kontakt med kriseteamet

Kommunen har satt mye inn på å få et velfungerende team. Etter en rekke tragiske hendelser de siste årene, har helsetjenesten lært av erfaring. Det kom godt med i helga da to biler smalt mot hverandre i Lavangen fredag. Tre menn fra Tromsø mistet livet.

Dødsulykke Lavangen

Ulykkesstedet i Lavangen. Tre menn fra Tromsø mistet livet i ulykka.

Foto: Jon Henrik Larsen / Salangen-Nyheter.com

Tor-Kristian Steffenakk, daglig leder i Installatøren A/S mistet tre gode kollegaer i ulykken fredag. Han forteller at de har hatt god kontakt med kriseteamet i kommunen.

De de har stilt godt opp for oss, og ikke minst for de etterlatte. Det setter vi veldig pris på.

Glad for ros

Eva T. Olsen, kommunaldirektør i Tromsø kommune er glad for gode tilbakemeldinger.

Ros til Tromsø sitt kriseteam

kommunalsjef Eva T. Olsen i Tromsø kommune.

Foto: NRK

– Det føles veldig godt å få skryt og ros fordi folk opplever at den jobben vi har gjort i en kritisk situasjon, er god.

Etter drapet utenfor en av byens ungdomsskoler i 2009, kom kriseteamet sterkt i fokus. For et år siden ble byen rystet av ulykken i Lavangsdalen der fem døde, og fra i sommer har kriseteamet ivaretatt pårørende og overlevende fra Utøya. Alt dette har gitt lærdom og erfaring som kommunens kriseteam nå bruker.

– Vi har evaluert det vi har gjort i de tidligere episodene, og gjennom det lærer vi hvordan vi kan håndtere uønska hendelser på en bedre måte, sier Eva T. Olsen.

Kirken glad for dyktig kriseteam

Også Leif Bremer, sogneprest i Grønnåsen Kirke, er fornøyd med kommunens kriseteam.


– Det er veldig godt å merke at Tromsø kommune har et godt system, et godt apparat, og at de har lært mye om hvordan man skal arbeide i forhold til pårørende. Dette fikk jeg erfare denne helga, sier Leif Bremer.