Hopp til innhold

– Hvorfor MÅ dere være så oransje?

En blogger i Oslo går hardt ut mot mot landets mest populære «rosabloggere», og stiller spørsmål ved inspirasjonen deres.

Bloggfight

Innlegget som kritiserer rosabloggere, bruker bilder fra flere av landets mest populære blogger.

Foto: Skjermdump

«Hvorfor drømmen ikke lengre er å bli verken advokat, skuespiller eller ponnieier. At den ultimate drømmen er å toppe blogglistene, gå direkte fra lommepenger til sponsorpenger, motta gratis brunkrem eller kanskje noe øyevippeserum og skrive om hva du har kjøpt og spist i dag.»

Det er noen av spørsmålene 25-åringen bak bloggen «Inspirato» stiller flere av landets mest profilerte, unge bloggere.

I innlegget med tittelen «Kjære ROSABLOGGER. Ja, du i dagens outfit,» får tenåringsjenter med løshår, brunkrem og solariumsbrun hud så hatten passer.

Lettkledde bilder

«Inspirato» reagerer på at mindreårige jenter publiserer bilder av seg utkledd som Playboy-bunny, og i andre avslørende festantrekk. Hun forstår seg heller ikke på trenden med daglige antrekksbilder før skoledagens start.

«Jeg hadde muligens dødd litt innvendig om jeg måtte arrangere en liten fotoshoot hver gang jeg kom ut fra badet. »

Hun advarer også de unge bloggerne om at alt de publiserer på nettet kan gi dem problemer når de skal søke jobb om noen år.

Google

«Tenker at det er synd med kombinasjonen seksten år gammel jente med sykelig oppmerksomhetsbehov + Google sin ufordragelig gode hukommelse.»

«Hva skjedde med klatring i trær, fotballturneringer og utvikling av interesser og hobbyer? Og hvorfor MÅ dere være så oransje?» avrunder hun innlegget.

Innlegget, som ble publisert på nettsiden blogg.no i midten av november, har siden blitt delt over 3.000 ganger på nettstedet Facebook.

Det har kommet inn 268 kommentarer som både riser og roser forfatteren for sine meninger.

Tuva Willasen

Tuva Willasen lar seg ikke påvirke av at hun får kritikk for temaene hun skriver om på bloggen sin.

Foto: Privat / blogg.no

– Interessert i klær

En av dem som henges ut som rosablogger i innlegget, er Tuva Willasen fra Tromsø. Hun har bloggen Tuvaw, som hver dag har mellom 20.000 og 30.000 lesere.

– Vi er jo tenåringer. Jeg er 17 år, og det jeg interesserer meg for er klær og slikt. Det er jo også det folk vil lese om, sier Willasen.

Hun legger til at hun også skriver om andre tema. For en kort tid siden skrev hun et lengre innlegg dedisert til sin avdøde far, som var en halvdel av Tromsø-duoen Tobben&Ero.

– Vi viser ikke alle sider av oss selv på bloggen, og ønsker ikke å bli for personlige. Det er ikke kult om du møter fremmede som vet alt om deg, sier Tuva.

– Bloggen handler stort sett om det jeg gjør i hverdagen.

Vant til kritikk

Tuva legger til at landets toppbloggere er vant til å få kritikk for det de skriver om, og at hun derfor ikke tar seg nær av innholdet i blogginnlegget. Hun får mellom 30 og 200 kommentarer hver gang hun skriver et innlegg.

De tre mest leste bloggerne på nettsamfunnet blogg.no, kommer alle fra Troms. mest lest er bloggen TCMN, skrevet av Therese fra Tromsø.

Hver dag leser over 41.000 hennes blogg.

Selvtillit

På andreplass ligger Sophie Elise fra Harstad. Hun har i overkant av 31.000 lesere daglig.

Heller ikke hun tar seg nær av kritikken.

– Jeg bryr meg ikke så mye om det, tok ikke innlegget så utrolig seriøst og oppfatter personen som har skrevet det som å være utrolig bitter, sier hun til NRK.

Hun mener kritikeren ikke kan ha lest hennes blogg, for en mener hun har et budskap.

– Selv står jeg veldig for det med selvtillit ettersom jeg selv har stått fram med historier om selvskading, voldtekt og depresjon så mitt «budskap» er vel at det alltid finnes et lys i enden av tunnelen.

– Men jeg kan riktignok kun snakke på vegne av meg selv. Jeg tror de aller fleste prøver å få fram at det kan være MER med en person enn bare sminke, hår og klær, sier harstadjenta.

Flere nyheter fra Troms og Finnmark