TIL jubler for eliteseriesølv

Tromsø gjorde jobben i vindkastene på Sør Arena. De vant overlegent 6–1 – og sikret dermed sølvet bak gullvinner Molde i årets eliteserie.

TIL

Her jubler TIL-spillerne etter 1–6 seieren mot Start

Det er TILs andre sølvmedalje gjennom tidene – den første kom under Tommy Svensson i 1990-sesongen – da med Truls Jenssen som kaptein.

Nå er det Per-Mathias Høgmo som har ført Gutan til klubbens første sølv på 21 år – med Truls Jenssens eldste sønn Ruben Yttergård Jenssen som en av bærebjelkene.

– Fantastisk avslutning

Trener Høgmo karakteriserer kampen som en fantastisk avslutning på en strålende sesong.

All honnør til spillerne, støtteapparatet og alle i klubben. Nå skal vi ut i Europa for tredje gang på fire år, det legger folk merke til.

En klubb det lyser energi av, sa Høgmo, selvsagt glad for å få toppscorer i eliteserien også.

– Veldig fortjent. Mos har vært veldig god for oss i år, jublet Høgmo.

(saken fortsetter under bildet)

Per-Mathias Høgmo

En lykkelig TIL- trener Per-Mathias Høgmo feirer sølvet

Mos toppscorer

Det var Ruben Yttergård Jenssen som slo an tonen på Sør Arena da han dro seg til linja og spilte inn til Mostafa Abdellaoue. Mos banket 1–0 opp i nettaket fra en halv meter – hans 15. seriemål denne sesongen.

Like etter pause var det Yttergård Jenssen og Mos igjen. Dødball fra Yttergård Jenssen, en liten stuss fra Fredrik Björck og der var selvsagt Mos fra kort hold igjen – med sitt seriemål nummer 16.

Etter 78 minutter scoret Mos sitt tredje for dagen – med et vakkert skudd i hjørnet – nummer 17 i år.

Dermed ett mer enn Starts Ole Martin Årst og RBKs Rade Prica.

Det betyr at Tromsø i tillegg til sølvet også får toppscoreren i eliteserien for tredje gang. Rune Lange scoret 23 mål i 1999, Ole Martin Årst toppet med 16 i 2005.

Mustafa Abdellaoue

Mustafa Abdellaoue scoret tre mål på Sør Arena, og er årets toppscorer i eliteserien.

Hyllet av supporterne

Etter kampen ble Mostafa Abdellaoue hyllet av supporterne på Sør Arena. Selv sier han at han overgikk sine egne forventninger under kveldens kamp.

– Dette var moro, absolutt. Jeg hadde ikke trodde jeg skulle score tre mål. Men det var bare å gi alt når jeg fikk sjansen, sier Mos til NRK.

Abdellaoue benyttet også anledninga til å skryte av supporterne.

– De har vært fantastiske, støttet oss i hele år.

NRK vet at ledelsen i TIL jobber for å få lokale investorer til å betale en overgang fra Vålerenga til Tromsø for Mos. Trolig må TIL opp i minst 5 millioner kroner i overgangssum i og med at danske Odense fikk nei på sitt bud på fire millioner.

– Jeg har kontrakt med Vålerenga ut neste sesong. Det er det jeg forholder meg til, sier Mos.

Drage la på

Tromsøs assist-konge Thomas Drage la på til 3–0 før Start reduserte, så var det Mos sitt tredje før Magnus Andersen sikkert satte inn 5–1 – assistert av Mos.

Drage satte også siste spiker i kista for Start, da han sikret 6–1 seieren i 89. minutt.

En fantastisk bortekamp av Tromsø, som i fjor sikret bronse. Det gjorde klubben også i 2008. Sølvet er TILs tredje medalje på fire sesonger.