Hopp til innhold

Kan bli flere godværsdager i nord

Været i Troms og Finnmark neste uke begynner med regnbyger, men vil ta seg opp igjen utover uken.

Det fortellere statsmeteorolog, Jon Austerheim i Værvarslinga i Nord-Norge.

– Det begynner nokså grått og vått, men blir gradvis lettere fra midten av uken, sier han.

Lavtrykk fra Nordland

Han forteller at i helgen så kan det bli litt ustabilt vær med lavtrykk og nedbørområder som beveger seg nordover fra Nordland.

– Slik fortsetter det søndag, med skyet vær og temperaturene vil ligge midt på treet, cirka 12–15 grader i Troms og fjordstrøkene i Vest-Finnmark, forteller statsmeteorologen.

Han forteller at mandag vil dette været fortsette, og det vil bli litt kjøligere langs kysten av Finnmark.

Fortsatt håp om sommervær

Men fra midten av uken kommer det et høytrykk som kan gi lettere vær.

– Skydekke vil sprekke opp og det vil bli oppholdsvær, forteller Austerheim.

– Så det betyr at det fortsatt kan bli litt sommer i nord?

– Ja, absolutt. Ifølge prognosen kan det bli mellom 15–20 grader i Troms og fjordstrøkene i Finnmark. Så det ser ikke så verst ut, sier han.

Radar

Her vises nedbøren fra lørdag klokken 18.00. Radaren registrerer hvordan nedbøren forflytter seg ved å sende ut radarstråler.

Foto: Yr.no

Meteorologens tekstvarsel for Finnmark

Lørdag og søndag: Vest-Finnmark med Vidda: Skiftende bris, av og til østlig frisk bris 10 på kysten i nord. For det meste skyet oppholdsvær, men fra seint i kveld regnbyger, først i sør. Kyst- og fjordstrøkene i Øst-Finnmark: Skiftende bris, østlig og sørøstlig frisk bris 10 på kysten. Litt yr av og til. Lave tåkeskyer. Fra natt til søndag regnbyger, først i sør.

Mandag: Finnmarksvidda: Skiftende bris. Regnbyger. Kyst- og fjordstrøkene i Finnmark: Dreining til østlig bris, på kysten periodevis liten kuling 12, først i øst. For det meste skyet. Fra mandag formiddag perioder med regn, mest i indre strøk.

Meteorologens tekstvarsel for Troms

Lørdag og søndag: Skiftende bris. Fra i kveld nordøstlig bris på kysten, søndag ettermiddag økende til frisk bris 10, liten kuling 12 i sør. For det meste skyet oppholdsvær, men fra natt til søndag regnbyger.

Mandag: Nordøstlig frisk bris 10 utsatte steder, liten kuling 12 på kysten, først på dagen til dels stiv kuling 15 i sør. Mandag ettermiddag minking til skiftende bris. Regnbyger. Mandag kveld opphold og lettere skydekke i sør.

Flere nyheter fra Troms og Finnmark