Hopp til innhold

Billettmerket: Prest søkes

På Senja går de nye veier for å få tak i ny prest.

Ønsker prest

- Man vil også oppleve at man er ønsket som prest og at her har yrket ekstra høy status, sier Berg-ordfører Jan Harald Jansen.

Foto: Reiner Schaufler

Jan Harald Jansen

Ordfører i Berg, Jan Harald Jansen.

– Det å få tak i prest er ikke så enkelt, spesielt i Distrikts-Norge. Da var det at en fikk en lur idé om at vi lager en nettside, forteller ordfører Jan Harald Jansen i Berg kommune til NRK.

Etter 11 år slutter sogneprest Ingunn Rinde (45) i Berg og Torsken kommuner for å overta etter Einar Gelius i Vålerenga kirke .

Nå trenger de 1800 innbyggerne på Ytre Senja ny prest og har opprettet nettsiden savnetprest.no . Der kan arbeidssøkende prester lese hva Senja-samfunnet har å by på.

– Vi sier det vi mener

Berg-ordføreren har klokkertro på at søkere vil melde seg:

– Det følger med en flott prestebolig, storslått natur og ekte mennesker som sier det de mener. Man vil også oppleve at man er ønsket som prest og at her har yrket ekstra høy status. Vi vet at presten gjør en viktig jobb, framholder ordføreren.

Presten vil i så fall komme til et sogn med rik prestehistorie. Det var i Berg og Torsken at Norges første kvinnelige prest, Ingrid Bjerkås, tiltrådte i 1961 . Kapellan Siri Sunde er også blant de som har tjenestegjort ytterst på Senja.

– Det var rike og flotte år, jeg vokste som person og som kirkelig medarbeider, sier Sunde om årene fra 1983 til 1990.

Flere nyheter fra Troms og Finnmark