Hopp til innhold

Superplattform inntar Barentshavet

Superplattformen «Prirazlomnaya» er spesialdesignet for å bore etter olje i arktiske forhold. Etter 15 års bygging er den nå klar for arbeidet i sørøst i Barentshavet.

Prirazlomnaya-plattformen i Petsjorahavet

Prirazlomnaya-plattformen er spesialdesignet for å kunne drille i arktiske strøk. Det har tatt 15 år å bygge den.

Foto: Andrei Pronin / Ap

Russlands første offshoreplattform designet for arktiske forhold, legger i disse dager ut til Gazproms oljefelt i Petsjorahavet sørøst i Barentshavet. Det melder Barentsobserver.com.

Prirazlomnaya-plattformen forlater dermed Murmansk onsdag, hvor den har ligget til kai siden november. Derfra skal den videre til oljefeltet Prirazlomnoje, som skal inneholder ressurser opp til 31 millioner tonn.

Spesialdesignet

Russia Oil Platform

Plattformen har en lengde på 126 meter og en lagringskapasitet for olje på 136.000 kubikkmeter.

Foto: Andrei Pronin / Ap

Plattformen har en lengde på 126 meter, og et mannskap på 200 mennesker. Den har også en lagringskapasitet for olje på 136.000 kubikkmeter.

Den ble bygget ved Sevmash i Severodvinsk i Russland, og det har tatt 15 år å få ferdigstilt plattformen, som er spesialdesignet for å tåle den arktiske isen.

36 brønner innen 2019

Den siste tiden har 4000 mennesker arbeidet døgnet rundt for å få plattformen klar til oppdraget i Petsjorahavet.

Planen var egentlig å taue den 117.000 tonn plattformen i slutten av juli, for så å starte drilling i september, men dette har blitt utsatt. Nå er planen å starte oljeboring i første kvartal av 2012.

Russernes planer er å drille 36 brønner her innen 2019.