Hopp til innhold

Stoppet tyv med traktor - bygdas helt

Harald Mikkelsen fra Talvik i Alta kommune er bygdas nye helt etter at han i helga stoppet en tyv med traktoren sin.

Video Stoppet innbruddstyv med traktor

De fleste i den lille bygda har fått med seg helgens dramatikk. En butikktyv forsøkte å gjøre innbrudd, men ble effektivt stoppet av eieren av butikken.

Hovedpersonen selv viser hvor løftet opp bilen tyven satt i med gaflene på traktoren sin. Der holdt han tyven i sjakk til politiet kom.

Både gamle og unge har fått med seg hendelsen og ser på Harald Mikkelsen som bygdas store helt. Men selv vil han avdramatisere det hele.

Men at han er noen helt vil han ikke være med på.

– At jeg skulle være noen helt? Nei, det synes jeg ikke. Det er heller slik media har fremstilt det, sier Mikkelsen til NRK.no.

Ville gjort det igjen

I dag var det arbeidsdag som normalt på nærbutikken. Der får han også støtte for måten han håndterte situasjonen på.

– Han er jo en tøffing. Litt skummelt kunne det vært, men han ville jo passe på butikken sin, sier en av de ansatte i butikken.

Dør etter innbrudd i Talvik

En knust rute og denne ødelagte døra var alt tyven rakk å gjøre av skade før Mikkelsen var på plass for å beskytte butikken sin.

Foto: Rune Berg / Nrk

En knust rute er alt som ble skadet i tyveriforsøket natt til lørdag. Selv om det måtte nærkamp til for å stoppe tyven, så ville butikkeieren ha gjort det samme igjen.

– Det er vel lite trolig at man skal havne i samme situasjon igjen. Men om jeg skulle få samme telefonen igjen – så ville jeg ikke blitt sittende hjemme, avslutter Mikkelsen.

Støttes av kundene

Unge godterikunder har fått fortalt historien fra sine foreldre og de gir sin fulle støtte til måten Harald Mikkelsen beskyttet butikken sin på.

– Det tar jo tid før politiet kommer helt fra Alta og hit. Da må jo noen komme å stoppe tyven så han ikke stikker av før politiet kommer, sier Julie K. Larsen.

Unge imponerte godterikunder

Julie K. Larsen, Elias L. Kjellman og Marie K. Larsen er enige i at det var lurt av Harald Mikkelsen å beskytte butikken sin.

Foto: Rune Berg / Nrk