Hopp til innhold

Frustrerte sjåfører etterlyser tiltak

Bussjåførene i Tromsø er frusterte. Planene for å hindre flere bussran blir nemlig ikke fulgt opp.

Væpnet bussran i Tromsø

Sjåførene i Cominor venter fortsatt på tiltak mot flere bussran i byen.

De etterlyser fortgang i tiltakene fra Fylkeskommunen som ble vedtatt før jul . Ifølge sjåførene skulle flere tiltak vært satt i verk allerede før påske, men det har ikke skjedd.

– Det virker som om de ikke tar saken alvorlig nok. De lover og lover, men det skjer ikke noe. Vi har en hel liste som skulle vært kjørt i gang før påske, men ingenting har skjedd, sier verneombud Tor Erik Johansen i Cominor til NRK.

Video 54e357c8-7bb9-4ed4-85d9-31db53be244f.jpg

VIDEO: Tromsøs bussjåfører er hardt rammet av ran.

Etter seks bussran på tre år ble det vedtatt en kriseplan som skulle gjennomføres raskt. Blant annet skulle det lages et system for SMS-betaling på bussene.

I tillegg skulle det bli dyrere å betale billetten på bussen, og det skulle etableres en ordning med engangskort.

Kari-Anne Opsal

Kari-Anne Opsal er fylkesråd for samferdsel.

Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

– Vi jobber knallhardt for å holde det vi lover. Så hender det av og til at utenforliggende ting gjør at vi blir litt forsinka. Det betyr ikke at vi ikke jobber med saken, vi jobber med den fremdeles, sier Kari-Anne Opsal som er fylkesråd for samferdsel.

LES OGSÅ: Bussjåfør ranet og stripset fast

Hun forklarer forsinkelsene slik:

– Når det gjelder SMS-billettene venter vi på en godkjenning fra departementet. Det trenger vi for å sette det i verk. Når det gjelder pappbillettene og enkeltbillettene så kommer de på plass så snart vi får dem fra trykkeriet. De har vært i bestilling i lengre tid.