Hopp til innhold

Pårørende kritiserer politiet etter skuterulykken i Porsanger

Tom Roger Larsen (t.h.) og Tom Kristian Hermo mistet sønnene sine i skuterulykken i Porsanger i Finnmark. Nå kritiserer de politiet.

Video Kritikk av politiet

VIDEO: – Vi fikk aldri beskjed av politiet om at våre barn var i den situasjonen de ringte til politiet og fortalte de var i, sier Tom Roger Larsen.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

«Vær så snill å sende helikopter, han Stian fryser i hjel. Han har ikke jakke», står det i politiets logg fra den første samtalen ungdommene som var savnet i Porsanger ringte inn klokka 8.56 den 3. mars.

Tom Roger Larsen og Tom Kristian Hermo, som begge mistet en sønn i ulykken, mener de kunne bidratt bedre i leteaksjonen om de hadde fått mer informasjon fra politiet.

Totalt tre ungdommer frøs i hjel i ulykken.

(Artikkelen fortsetter under kartet)

Kritisk til informasjon

Tre omkom på snøscootertur
Foto: Odd Øystein Johansen / Nyhetsgrafikk.no

De pårørende er kritiske til at de ikke fikk beskjed før lenge etter at den første meldingen ble meldt inn.

– Vi fikk aldri beskjed av politiet om at våre barn var i den situasjonen de ringte til politiet og fortalte de var i. Politiet ringte oss aldri, sier Tom Roger Larsen.

Politiet har tatt selvkritikk for at de pårørende ikke ble varslet. Fedrene til de tre omkomne var med ut for å lete. De mener de kunne funnet sønnene sine i tide - hvis de hadde fått mer informasjon fra politiet.

– Loggene som er kommet fram i ettertid – hadde de loggene vært presentert for oss samtidig som våre barn ringte hadde vi visst nøyaktig hvor de var. Vi hadde hatt mer retningslinjer i søket – de forteller jo hvor de er og hvor de kjører, sier Larsen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Evaluering torsdag

Redningsaksjon Porsanger

Et sekstitalls personer deltok i letearbeidet etter ungdommene.

Foto: Valerius Hildonen-Nilsen

Vennegjengen på ni kjørte fra Skaidi til Doggivann - en knapp mil unna - for å skrive i hytteboka. På hjemturen ble de overrasket av det kraftige uværet.

– Ingenting av det vi gjør nå kan skaffe våre barn tilbake, men redningsaksjonen har overhodet ikke fungert. De var ikke i stand til å håndtere denne redningsaksjonen, sier Larsen.

Den siste samtalen fra de ni ungdommene som var fast i uværet kom inn 10.02.

«Det er vi som er savnet. Ser ingenting.»

Politiet vil ikke kommentere kritikken fra de to fedrene før de på torsdag offentliggjør sin evaluering av redningsaksjonen.