Hopp til innhold

Stengte veier i Troms og Finnmark

Rasfare og uvær skaper problemer på veiene i Troms og til dels i Finnmark. Politiet vurderer samtidig om innbyggere skal evakueres.

Kvænangsfjellet

WEBCAM: Slik så det ut på den stengte veistrekningen E6 Kvænangsfjellet gjennom ett av Statens vegvesens webkameraer. Veien binder Troms og Finnmark sammen.

Foto: vegvesen.no

E6 mellom Skibotn og Olderdalen er stengt.

Årsaken er et snøras som gikk i Manndalen i Kåfjord fredag der flere biler var involvert . Vegvesenet anbefaler omkjøring via Fylkesveg 868 for bilister. Fergesambandet mellom Lyngen og Olderdalen går som normalt.

Vegvesenet vil gjøre en ny vurdering av E6 klokka 17.00.

En rekke andre veier er også stengt på grunn av ras og fare for ras. Se oversikten her.

(Artikkelen fortsetter under kartet)

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.
Rasfare

Det er nå stor skredfare i Troms og Finnmark etter at det har kommet store mengder snø de siste dagene. Spesielt områdene Breivikeidet, Oldervik, Lyngseidet, Furuflaten, Skardalen og Manndalen i Troms ble ansett som så rasfarlige at politiet vurderte evakuering.

Lørdag kveld sendte politiet ut en ny pressemelding der de opplyste om at de ikke vil anbefale noen evakuering av de bebygde strøkene i disse områdene.

Politiet understreker likevel at kommunen har et selvstendig ansvar for å vurdere sikkerheten til innbyggerne sine.

– Evakuér om du føler deg utrygg

Søndag var det skredfare fire for utsatt bebyggelse i Nord-Norge.

– Innbyggere, som selv føler utrygghet i forhold til lokalkunnskap, kan selvsagt på eget initiativ flytte, sier politioverbetjent Annette Sjøli i Troms politidistrikt.

Klokka 1230 fastslo politiet sammen med NGI at det ikke er aktuelt med evakuering.