Hopp til innhold

Norwegian legger ned London-rute

Passasjerene sviktet flyselskapet.

Montasje

Norwegian legger ned direkteruten mellom London og Tromsø.

Foto: NRK/AFP

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Flyselskapet Norwegian legger ned direkteruten mellom Tromsø og London.

Kommersiell direktør i Norwegian, Daniel Skjeldam, sier til NRK at flyruta har hatt for få passasjerer, og at den dermed ikke er lønnsom.

– Etterspørselen fra det britiske markedet har vært for dårlig, mens det har vært brukbar etterspørsel i det nordnorske markedet. Det er hovedårsaken til at vi legger ned ruta. Siste tur fra Tromsø til London blir 29. mars, sier Skjeldam til NRK.

Misfornøyd med reiselivet

Norwegian har flere ganger før truet med å legge ned ruta på grunn av for få passasjerer.

Flyselskapet har lenge ment at reiselivet i Nord-Norge har gjort en altfor dårlig jobb med å markedsføre flytilbudet i Storbritannia.

Reiselivsselskapet NordNorsk reiseliv AS startet i sommer en stor reklamekampanje i England for å trekke flere turister til Nord-Norge. Men det har tydeligvis ikke hatt nok suksess.

– Tap siden oppstarten

Direkteruten ble opprettet for vel tre år siden. To ganger i uka har flyet gått fra Tromsø og til Gatwick utenfor den britiske hovedstaden.

– Vi har flydd med tap i hele perioden siden oppstarten, og nå tar vi konsekvensen av det. Vi hadde forventet å tjene penger på ruta etter ett års drift, men det skjedde ikke, sier Skjeldam til NRK.

– Legges ruta ned for godt nå?

– Vi har et våkent øye på og til hva som skjer i utviklingen i nordnorsk reiseliv og etterspørselen i det britiske markedet. Dersom vi ser positive endringer, så utelukker jeg ikke at ruta gjenåpnes, sier han.

I august i fjor annonserte Hurtigruten at rederiet vil chartre egne fly fra London og til Norge.


Flere nyheter fra Troms og Finnmark