Hopp til innhold

Hammerfest-ordfører tror på Melkøya-utvidelse

Statoil har innkalt til pressekonferanse på Melkøya i morgen tidlig angående Melkøya-utvidelsen Tog 2. Hammerfest-ordfører tror det er et klarsignal for utbygging.

Melkøya
Foto: Allan Klo

Statoil har innkalt til pressekonferanse på Melkøya i morgen tidlig. Der vil selskapets konsernsjef Øystein Michelsen legge fram opplysninger om planene for utvidelsen av Snøhvit-anlegget også kalt Tog 2.

Hammerfest-ordfører Alf E. Jakobsen tolker dette som et ja til en ny utbygging på Melkøya.

– Vi har jo ventet en god stund på at det skulle skje noe på dette området. Jeg er veldig optimistisk i forhold til hva de kommer med, sier ordføreren.

Mulig klarsignal for Tog2

Like før jul møttes partnerne i Snøhvit-lisensen for å diskutere videre framdrift i en utvidelse av prosjektet utenfor Hammerfest.

Sentrale skikkelser i petroleumsmiljøet tolker den annonserte pressekonferansen som et tydelig tegn på at eierne har bestemt seg for å gå for Tog 2, til tross for at man ennå ikke har gjort nye gassfunn.

– 25-30 milliarder kroner

Alf E. Jakobsen

Hammerfest-ordfører, Alf E. Jakobsen mener pressekonferansen bekrefter Melkøya-utvidelse.

Foto: Jon Are Nilsen

Det vil i så fall bety at dagens anlegg vil bli utvidet til å ta inn betydelig større mengder gass enn i dag.

– Det vil bety veldig mye for Norge, Nord-Norge, Finnmark og Hammerfest. For det er en investering på, forsiktig anslått, 25-30 milliarder kroner. Det betyr en økning i sysselsettingen, også i anleggsfasen for petroleumsmiljøet og industrien.

Flere nyheter fra Troms og Finnmark