Hopp til innhold

Trekker seg fra håndballturnering

– Ett lag har trukket seg etter at en buss med unge håndballspillere var involvert i en trafikkulykke hvor fem personer omkom.

Håndballturnering

Turneringsleder Tom Berg Jensen er rystet over ulykka. Han sier at ett lag har trukket seg.

Foto: Barth-Heyerdahl, Øystein/Gunnar Grindstein / SCANPIX/NRK

Trafikkulykken skjedde på E8, fire mil sør for Tromsø fredag ettermiddag.

En buss med 15 unge jenter fra håndballklubben BUL i Alta var på tur til nyttårsturnering i Tromsø da ulykken inntraff. Ifølge politiet kolliderte bussen med to møtende biler.

Totalt fem ble drept og flere ble skadd i sammenstøtet.

Håndballspillere skadet

Styreleder i Norges Håndballforbund region Nord, Ole Gudmestad, sier til NTB at ingen av håndballspillerne i bussen er alvorlig skadd.

– Det vi vet er at de seks ungdommene som befant seg fremst i bussen har fått noe kutt- og sårskader, og at en av de voksne passasjerene har brukket armen, forteller Gudmundstad, som selv befant seg i en av bussene lenger bak og som har to sønner i ulykkesbussen

Trekker seg

Spillerne i bussen er i alderen mellom 14 og 16 år og utgjorde et følge på fire busser fra Alta.

– Vi vet ikke så mye om hva som her skjedd. Alle har fått beskjed om å holde seg rolig i bussen, men er det mye knust glass. Ingen av spillerne er alvorlig skadet. Det er kun snakk om lettere skader, sa Birte Mjøen til Altaposten i 14.30-tiden. Hun er en av håndballspillerne som var på vei til turneringen i Tromsø for å spille håndball med BULs 14-årslag.

Ingen av ungdommene i bussene som kom bak ble skadd, men ulykken har satt sterkt preg på de unge håndballspillerne fra Alta.

– Et lag fra Alta fra IF har trukket seg. Ellers vil håndballturneringen her i Tromsø gå som planlagt, sier turneringsleder Tom Berg Jensen til NRK.no.

Flere nyheter fra Troms og Finnmark