Hopp til innhold

Feirer jul på Hurtigruta for 17. gang

Ekteparet Karin og Fritz Johannessen kan ikke tenke seg noe annet sted å tilbringe høytiden.

Julefeiring på hurtigruta

Ekteparet Karin og Fritz Johannessen kan ikke tenke seg å være et annet sted enn ombord på Hurtigruta julekvelden. Kaptein Yngve Johannessen tar gladelig i mot ekteparet, og mer enn 100 andre gjester til julefeiring.

Foto: Martin Mortensen / NRK

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

I år er det hele 17. gang julekvelden blir tilbragt ombord i et av skipene.

– Det er nok blitt en tradisjon sier Fritz, og forteller at de har prøvd flere båter. Så mange ganger har de to feira jul ombord, at de til og med har fått en favoritt-jule-hurtigrute.

– Vi startet med Harald Jarl, som vi reiste med flere ganger, vi har også reist med Richard With og Nordkapp. De siste årene har det blitt Nordlys - som etter vår smak er den båten vi trives best på. Det er god mat, hyggelig betjening, rolige omgivelser. Det er også veldig givende å bli kjent med nye mennesker, sier han.

LES OGSÅ:

Rundt 110 passasjerer er ombord på Nordlys for å feire jul, og med de ansatte ombord blir det rundt 160 gjester til julemiddagen.

– Spesielt forhold til passasjerene

Dette er ord som varmer hjertet til kaptein Yngve Johannessen.

– Dette viser jo at det er et spesielt miljø ombord, og spesielt i forbindelse med høytiden. Det blir en veldig god stemning i og med at passasjerer og besetning samles i sosialt lag, forteller kapteinen.

– Man får et spesielt forhold til disse passasjerene, sier kapteinen ,som ennå har mange år igjen før han kan tangere antalle hurtigrute-juler med ekteparet Johannessen.

– Ja, dette er vel bare min åttende jul ombord, sier han.

Karin Johannessen, Fritz Johannessen

De to er svært fornøyd med oppvartninga ombord. Spesielt greit er det å slippe de store juleforberedelsene hjemme.

Foto: Martin Mortensen / NRK

Enkle juleforberedelser - gubben fikser

Forberedelsene til jula blir rimelig enkel for Karin Johannessen.

– Det er gubben som ordner med de greiene, jeg får bare beskjed om at til neste år så reiser vi igjen. Da er det bare å pakke kofferten og komme seg på båten, smiler hun.

Men jul er også god mat, for det meste går det i den tradisjonelle norske julematen som pinnekjøtt, svineribbe og lutefisk og medisterkaker.

– Men nå har vi også en stor engelsk delegasjon med, sier hotellsjef Finn Bexrud, som skal sørge for maten til over hundre gjester.

– Da blir det også kalkun som er den vanlig på de britiske julebordene, for vi har en stor delegasjon briter ombord. I tillegg har vi masse godt julepålegg og en åtte ni desserter.

Feirer ved kai

I kveld blir det feiring ved kai i Svolvær.

– Egentlig så startet vi allerede i går, da pyntet vi juletreet og sang julesanger, sier kaptein Johannessen.

– Ellers blir det en tradisjonell feiring i Svolvær. Vi legger til kai klokka 18.00 og starter med julemiddagen kl. 19.00. Da får vi sikkert besøk av nissen også, smiler han.

Hurtigruta Nordlys

Julestemninga er det ingenting å si på på Hurtigruta Nordlys, som dessuten har blitt pynta til jul.

Foto: Martin Mortensen

Flere nyheter fra Troms og Finnmark