Hopp til innhold

Hermansen siktet for korrupsjon

Økokrim har siktet tidligere Store Norske-sjef Robert Hermansen for korrupsjon.

Robert Hermansen

Robert Hermansen var toppsjef i Store Norske på Svalbard i en årrekke. Det er forhold som hendte under hans ledertid som danner grunnlag for korrupsjonssiktelsen.

Foto: Roger Manndal / NRK

Økokrim mener den tidligere toppsjefen i Store Norske på Svalbard har mottatt 3,9 millioner kroner privat fra rederiet Jebsen i Bergen.

Det var fredag at Økokrim siktet Kristian Jebsens Rederi AS for korrupsjon i forbindelse med en påstått utbetaling av et lån på 3,9 millioner kroner til den tidligere sjefen for Store Norske.

Samtidig ble siktelsen mot Hermansen endret fra grov økonomisk uttroskap til korrupsjon, som har en øvre strafferamme på ti års fengsel.

Avdekket millionutbetalinger

Det er den avdøde skipsrederen Atle Jebsen som skal ha betalt ut pengene til Hermansen.

En intern gjennomgang har ikke avdekket noen utbetaling til tidligere Store Norske-sjef Robert Hermansen, heter det i en pressemelding fra Jebsens Rederi.

– Det er gått store pengebeløp fra det vi mener er et Jebsen-tilknyttet selskap og til Robert Hermansen privat. Hermansen har avgitt en forklaring, men ingen tilståelse, sier statsadvokat Bård Thorsen til NRK.no

Hendelser fra ti år tilbake

Tidligere er sjefer i entreprenørselskapet Leonhard Nilsen er siktet for korrupsjon i saken, som har sitt utgangspunktet i avtaler som er inngått med Store Norske for ti år siden.

Store Norske Spitsbergen Kulkompani AS er et norsk gruveselskap med hovedkontor i Longyearbyen, og selskapet var Hermansens arbeidsplass i en årrekke.

Robert Hermansen har ikke vært tilgjengelig for kommentar om saken, men har i avhør avvist påstandene.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.