Hopp til innhold

Lukket Veolia-møte i dag

Fylkesutvalget i Finnmark skal i dag ta stilling til om Veolia-kontrakten skal sies opp eller ikke.

Veolia transport

Ifølge ESA er kontrakten Finnmark Fylkeskommune har inngått med Veolia ulovlig. Nå skal fylkesutvalget i et lukket møte avgjøre fremtiden for kontrakten.

Foto: PATRICK BERNARD / Afp

I 2006 fikk FFR, nå Veolia Transport Nord AS, en kontrakt på kollektivruter i fylket verdt over en milliard kroner, uten at oppdraget ble lagt ut på anbud.

Kontrollorganet ESA, som skal sørge for at EØS-avtalen ikke brytes, mener milliardavtalen strider med EØS-avtalen.

I dag, tirsdag, skal fylkesutvalget i Finnmark ta stilling til hva som skal skje med kontrakten. Og behandlingen skjer bak lukkede dører.

– Årsaken er at vi kommer til å ha en grundig gjennomgang. Dette er en sak som startet opp i forrige fylkestingsperiode, og når alt kommer på bordet er det opplysninger der som vi ikke kan markedsføre offentlig, sier Runar Sjåstad, fylkesordfører i Finnmark.

Han føler seg sikker på at fylkesutvalget skal komme frem til et godt vedtak, men tror ikke det blir slutten på saken.

– I denne typen saker skal man aldri forskuttere utfallet av politiske vedtak, men jeg tror det er viktig at Fylkesutvalget føler seg tilfreds med at de har all mulig tilgjengelig informasjon. Så jeg er sikker på at vi skal få et bra vedtak, men jeg tror nok ikke saker er opp og avgjort etter dette møtet.