Hopp til innhold

Kjørte med 600 kilo dynamitt og passasjerer om bord

Uten papirer for dynamittfrakt og med passasjerer om bord kjørte en lastebilsjåfør i Tromsø med store mengder sprengstoff i lasten.

Livsfarlig last

Bildene av dynamittfrakten viser at sprengstoffet ikke er sikret og at esker kan falle fra stabelen under frakt.

Foto: Statens vegvesen

– Jeg kjenner til ett tilfelle der en last med 150 kilo dynamitt gikk av inne i en lastebil. Deler av motoren ble funnet 600 meter unna. Denne dynamitten kunne derfor ha gjort stor skade, seksjonsleder Martin Svendsen for trafikant og kjøretøy i Midt-Troms, Martin Svendsen til NRK.no

Mandag stoppet Tromsø trafikkstasjon en liten lastebil utenfor Tromsø. Etter å ha undersøkt lasten, ble politiet tilkalt.

– Om bord var 600 kilo dynamitt uten at lastebilen var merket for farlig last. Føreren hadde heller ikke gyldig kompetansebevis for denne type transport og kjøretøyet var ikke godkjent for dynamittfrakt. I tillegg manglet lastebilen varslingsutstyr, sier Svendsen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Fraktet usikret dynamitt med to passasjerer

Dynamitt

Dynamitten er merket som eksplosjonsfarlig.

Foto: Statens vegvesen

I tillegg hadde sjåføren to passasjerer om bord mens han fraktet dynamitten.

– Og det er ikke tillatt for denne typen transport, understreker Svendsen.

Politiet beordret de 600 kiloene med dynamitt lastet over til et mer egnet kjøretøy.

Nå vanker det anmeldelse for dynamittsjåføren.

– Nå skal det litt til for at en slik last går i lufta. Likevel var det svært vanskelige kjøreforhold mandag. Derfor ser vi ekstra alvorlig på dette, understreker Svendsen.

Svendsen opplyser at det foreløpig er ukjent hva dynamitten skulle brukes til, men at det sannsynligvis skulle fraktes for et firma tilhørende området i nærheten.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.