Hopp til innhold

Aasmund Bjørkan slutter

Aasmund Bjørkan slutter som trener for Alta IF. Onsdag ettermiddag ga han beskjed om at han vil hjem til Bodø for å tilbringe mer tid med familien.

Video Bjorkan gir seg

Hovedtreneren for Alta IF, Aasmund Bjørkan, bekrefter nå at han trekker seg etter denne sesongen.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Onsdag ettermiddag fikk både spillere og klubb beskjed om at Aasmund Bjørkan ikke kommer til å trene Alta IFs 1.divisjonslag neste sesong.

– Jeg har hatt to fantastiske år i Alta IF, og fått lov til å jobbe med en veldig god og flott spillergruppe. Så jeg skal innrømme det at det er litt sårt. Det har vært to flotte år, sier Bjørkan til NRK.

Hjem til familien

Bjørkan sier at det ikke er noe godt trekk for karrieren, men han vil se mer til sin tre år gamle sønn i Bodø.

– Det er rett og slett det at det er tungvint å pendle mellom Bodø og Alta. Så enkelt er det. Kontrakten min går ut nå etter denne sesongen, og jeg følte at det var naturlig å avslutte her.

Historisk gode resultater

Med Bjørkan som hovedtrener har Alta IF holdt seg i førstedivisjon i to år på rad. Og med to kamper igjen av årets sesong har laget også fortsatt en mulighet til å nå kvalik-plass.

– Vi har tatt historisk mange poeng på hjemmebane i år, og kan bli det Altalaget som gjennom historien har tatt mest poeng hvis vi tar tre - fire poeng de siste to kampene, sier en stolt Bjørkan.

Trenerjobben ga mersmak

Bjørkan sier han har likt seg så godt som trener i Alta at det har gitt mersmak.

– Jeg er litt åpen nå for hva som kommer til å skje neste år. Med fotball er det sånn at man vet aldri, ting forandrer seg, og dører åpnes, sier Bjørkan.

– Ønsker du deg til en klubb med bedre økonomi enn det Alta IF har?

– Til en Champions League-klubb? Haha, neida, Alta IF har hatt en kjempefin gruppe, og har i motsetning til mange andre lag en relativt ordnet økonomi. Selv om det er tøft i Alta, som alle andre plasser, så er det økonomiske overhodet ikke en grunn til at jeg slutter, sier Bjørkan.

Ut av fotballen?

– Har du noe i sikte?

– Jeg har fått noen forespørsler, så vi får se. Jeg er usikker på om jeg kommer til å holde på med fotball neste år, eller om jeg gjør noe helt annet, sier Bjørkan som foreløpig ikke vil røpe hva han hittil har fått tilbud om.

Nå må Alta IF igang med leting etter en ny trener. Aasmund Bjørkan har vært i Alta IF i to år.

Se hvordan Alta IF ligger an på tabellen her.

Flere nyheter fra Troms og Finnmark