Hopp til innhold

Er dette den nye fylkesordføreren?

Nominasjonsmøtet i Finnmark Høyre gikk for Laila Davidsen.

Laila Davidsen

Laila Davidsen fra Alta er Høyres fylkesordførerkandidat ved valget neste høst. Det bestemte nominasjonsmøtet i Finnmark Høyre lørdag.

Foto: Knut Åserud/Finnmark fylkeskommune

Laila Davidsen fra Alta er Høyres fylkesordførerkandidat når finnmarkingene går til valg neste høst. Det bestemte nominasjonsmøtet til Finnmark Høyre i Lakselv i går.

Davidsen har bare vært medlem av partiet i noen måneder og satt frem til denne sommeren på fylkestinget for Fremskrittspartiet. Hun var også nær ved å bli stemt inn som representant for FrP på Stortinget i fjor høst.

Imidlertid førte konflikter med personer i fylkeslaget til at hun valgte å forlate partiet i sommer.

Før møtet i går hevdet derfor kilder i Høyre at nominasjonsmøtet heller ville gå for Raymond Robertsen fra Hammerfest.

– Det stod mellom Raymond og Laila, og det ble en god diskusjon i forkant av voteringen, sier leder i Finnmark Høyre, Anne Karin Olli.

13 mot 11

Med 13 mot 11 stemmer var det allikevel Laila Davidsen som hadde flertallet i ryggen. Olli tolker ikke det delte nominasjonsmøtet som et uttrykk for splittelse i partiet.

– Nei, jeg tror alle er innstilt på å jobbe for den kandidaten vi har valgt. Selvfølgelig kjempet alle for sin kandidat i debatten, men det var en grundig debatt og jeg tror alle gikk ut rimelig fornøyd fra møtet, sier hun.

Det er en tolkning som også hovedpersonen selv deler.

– Jeg mener det er et uttrykk for at det var to gode kandidater. Vi var enige på forhånd om at den kandidaten som ble valgt skulle støttes helhjertet. Jeg tror ikke noen sitter med en følelse av at de er forbigått, sier Laila Davidsen.

Tror på godt samarbeid med FrP

Davidsen tror heller ikke at et fremtidig samarbeid med FrP på fylkestinget vil bli et problem.

– Det har vi allerede snakket med Fremskrittspartiets representanter om, og vi er veldig klare på at vi skal kunne samarbeide, sier hun.

Selv med deg som fylkesordfører?

- Ja.

To kvinner på topp

Raymond Robertsen blir å finne på tredjeplass på valglistene, mens Lise Svenning fra Vadsø sørger for at de toppkandidatene er kvinner.

- De ligger på topp fordi de er dyktige. Ikke fordi de er kvinner, sier fylkesleder Anne Karin Olli.

Satser på ti representanter

Ved forrige fylkestingsvalg fikk Høyre fire faste representanter inn på fylkestinget i Finnmark. Ved det kommende valget sikter partiet mye høyere.

– Vi har hatt åtte inn tidligere. Denne gangen er målet minst ti. Vi føler at vi er i medvind for tiden og lokalforeningene våre verver nye medlemmer daglig, sier Olli.

Anne Karin Olli

Leder i Finnmark Høyre, Anne Karin Olli.

Foto: Høyre / NRK