Hopp til innhold

– En kraftig inspirasjon

Høyre og Fremskrittspartiet går kraftig fram i Troms på ei meningsmåling som Infact har gjort for NRK. – Denne meningsmålingen er en kraftig inspirasjon, sier stortingsrepresentant Elisabeth Aspaker (H).

Elisabeth Aspaker (H) på besøk på Svalbard

Høyres Elisabeth Aspaker gleder seg over meningsmålingene partiet opplever.

Partiene har samla sett over 43 prosents oppslutning. Dette er en framgang på over ti prosentpoeng siden kommunevalget for tre år siden.

Stortingsrepresentant Elisabeth Aspaker for Høyre er svært glad for den store framgangen i Troms.

– Jeg er letta. Vi ser at den framgangen Høyre oppnår nasjonalt nå også gir seg utslag lokalt i Troms. Denne meningsmålingen er en kraftig inspirasjon foran neste års kommune- og fylkestingsvalg, sier Aspaker.

Framgang etter dårlig valg

I 2007 gjorde Høyre i Troms et svært dårlig valg i 2007. Resultatet ble 12,3 prosent.

Nå kan Høyre notere seg ei oppslutning på 19,5 prosent i Troms.

Fremskrittspartiet i Troms oppnår på dagens måling i Troms 23,2 prosent - en framgang på vel tre prosentpoeng.

– Bedre politisk enn Høyre

Frps stortingsrepresentant Øyvind Korsberg er godt fornøyd - også med at Frp fortsatt er større enn Høyre i Troms..

– Det skyldes at vi har gjort bedre politisk arbeid enn Høyre i Troms. Men Høyre er i framgang, og sammen kan vi nå utfordrere sosialistene, sier Korsberg.

Ap noe tilbake

Tallene for Troms viser at Arbeiderpartiet får ei oppslutning på 31.9 prosent. Det er bedre enn målinger den siste tida fra andre deler av landet. Ap fikk i 2007 ei oppslutning på 34,4 prosent.

SV går litt fram, til ei oppslutning på 8 prosent, mens Senterpartiet har en tre prosentpoengs tilbakegang i forhold til valget i 2007. Regjeringspartiet Sp har i Troms nå ei oppslutning på 6,4 prosent.

Samlet sett fra de tre rødgrønne partiene i Troms ei oppslutning på vel 46 prosent, mens Frp og Høyre oppnår i underkant av 43 prosent.

Bedre for Ap enn frykta

– Men dette er bedre tall for Arbeiderpartiet enn vi ser på andre målinger sør i landet, sier stortingsrepresentant Anne Marit Bjørnflaten fra Troms.
Sørpå har det vært mye diskusjon og misnøye med planene om kraftlinjer i Hardanger.

– Den debatten har vi ikke hatt her i Troms. Her er det et stort engasjement for å få bygd ei ny kraftlinje fra Balsfjord til Hammerfest. Den lave ledigheten og regjeringas innsats mot finanskrisa gjør at mange i Troms fortsatt har stor tillit til Arbeiderpartiet. Denne målinga gir oss inspirasjon foran en lang og hard valgkamp som vi nå skal inn i, sier Bjørnflaten.

Tilbake for Venstre og KrF

Både Kristelig Folkeparti og Venstre i Troms ligger under tre prosents oppslutning, mens partiet Rødt har ei oppslutning på 4,1 prosent.

1000 personer i Troms er spurt i meningsmålinga fra Infackt..