Hopp til innhold

Siste trekning for Lotto-Hilde

Lørdag trekker Norges mest kjente Lotto-vertinne, Hilde Wøhni Joakimsen (37) de sju rette Lotto-tallene for siste gang. Nå går turen til hjembyen Honningsvåg i Finnmark.

Lotto-Hilde

Hilde Wøhni Joakimsen har delt ut over 20 milliarder kroner i Lotto-gevinster, men nå er det slutt.

Foto: NRK

– Det blir rart og vemodig. Når man har jobbet 11 og ett halvt år med de samme trivelige kollegene, så sier det seg selv at det blir spesielt, sier Hilde.

6. mars 1998 delte Lotto-Hilde ut sin første million. Siden da har hun delt ut over 20 milliarder kroner.

31. juli er det imidlertid slutt . Sammen med mann og to barn flytter hun til hjemplassen Honningsvåg for å jobbe som presseansvarlig for Nordkapp Filmfestival.

– Allerede dagen etter siste sending, så reiser vi nordover. Huset er tømt og flyttelasset er sendt. Nå er det ingen vei tilbake, fleiper hun.

Når hun lørdag formiddag setter seg på toget til Hamar, regner hun med at det kan bli med en liten klump i halsen.

– Jeg blir nok å tenke at nå blir det lenge til neste gang jeg ser Mjøsa, sier hun ettertenksomt.

(Artikkelen fortsetter under)

Fortsetter å tippe Lotto

Wøhni Joakimsen-familien

Hilde sammen med ektemannen Sverre, sønnen Magnus (9)og datteren Maria (6). I tillegg Sverres sønn Henrik, som bor på Averøya, men som skal komme til Honningvåg på besøk så ofte han kan.

Foto: Privat

Ingen av de 700.000-800.000 TV-seerne vil derimot merke at dette er henne siste sending.

– Det er produktet som er det viktigste her, ikke meg. Men vi blir å ha en liten markering utenfor kameraene. Det kan bli litt tårer da, medgir Hilde som først og fremst gleder seg til å få bo i Finnmark etter 15 år på Østlandet.

Finnmarkingene er blant Norges ivrigste tippere, og Hilde er intet unntak.

– Selv om jeg slutter med Lotto-sendinger, blir jeg å tippe. Forhåpentligvis ringer de meg en vakker dag, avslutter hun med et smil.