Hopp til innhold

Anker hallikdom til Høyesterett

Den halliktiltalte 29-åringen fikk ikke medhold i lagmannsretten, som opprettholder hans dom om sju års forvaring.

Rettssak Nord-Troms tingrett

Halliksaken mot en 29 år gammel mann fra Troms havner nå i Høyesterett.

Foto: Robert Greiner / NRK

29-åringen fra Troms stod i Nord-Troms tingrett tiltalt for å ha gjennomført gjentatte voldtekter mot to kvinner og seksuell omgang med en mindreårig jente.

I følge tiltalen skal han ha formidlet kontakt mellom en kvinne og en rekke menn og tatt en del av betalingen kvinnen fikk for salg av seksuelle tjenester.

Da rettssaken startet 1. februar i år, tok aktor til orde for sju års forvaring, med en minstetid på fem år for 29-åringen - en dom som ble anket på stedet.

Fare for gjentakelse

Hålogaland lagmannsrett opprettholder dommen fra tingretten.

Lagmannsretten mener det er en kvalifisert fare for at tiltalte på nytt vil begå en alvorlig sedelighetsforbrytelse tilsvarende voldekt eller seksuell omgang med barn under 16 år, og at en tidsbestemt fengselsstraff ikke vil være tilstrekkelig til å verne samfunnet mot hans adferd.

29-åringen ble også dømt til å betale over 300 000 kroner i oppreisning og erstatning til tre fornærmede i saken. Også den delen av dommen fastholder lagmannsretten.

Anker til Høyesterett

29-åringens forsvarer, Odd Drevland, sier dommen nå vil bli anket til Høyesterett.

– Jeg har ikke fått diskutert dette grundig med min klient, men vi vil anke på straffeutmålingen, slår han fast overfor NRK.no

– I tillegg vil vi anke på saksbehandlingsfeil som vi mener er gjort når det gjelder hvordan retten har begrunnet hans skyld, sier Drevland til NRK.


Flere nyheter fra Troms og Finnmark