Hopp til innhold

Braaten proff i Belgia

Fra Tromsø IL til belgiske Lokeren. – Kjempespennende, sier TIL-reserven.

Vegard Braaten

Vegard Båtnes Braaten har signert for belgiske Lokeren.

Foto: Gunnar Grindstein / NRK

TIL-spissen Vegard Båtnes Braaten (22) har i dag signert en 3-årskontrakt med den belgiske toppserieklubben Lokeren. En overgang som nok vil overraske de aller fleste.

– Jeg kan bekrefte at Vegard har vært igjennom en medisinsk test i dag, og signert en kontrakt på tre år fra 1. juli. Klubbene er også enige om en fornuftig overgangssum, sier spillerens rådgiver, Tore Rismo, til NRK.

Rismo reiste sammen med Båtnes Braaten til Belgia i går.

Fornøyd Båtnes Braaten

Og spilleren selv er strålende fornøyd:

– Jeg synes dette er kjempespennende. Dette er som et lite eventyr, nesten, det plutselig å være utenlandsproff. Det å få prøve seg i et nytt land er noe helt nytt for min del, sier Vegard Båtnes Braaten til NRK.

– Er du fornøyd med kontrakten?

– Det er en grei kontrakt, men ikke slik at man blir søkkrik. Spiller jeg mye – og laget gjør det bra – kan det bli veldig greit økonomisk også. Men grunnlønna er helt normal, sier Båtnes Braaten.

Ikke slått til

Vegard Båtnes Braaten ble hentet fra Alta foran denne sesongen. I Alta scoret nordreisaværingen hele 32 seriemål på 57 kamper i 1. divisjon. Men på Alfheim har det blitt smått med tillit denne sesongen.

Han har kun startet én kamp denne sesongen, og kommet inn i fire. I cupen scoret Braaten to da Sortland ble slått 6-0 i 1. runde.

– Overgangen til Tromsø ble vel ikke helt som verken TIL eller Vegard hadde håpet på. Han har kommet i skuggen av Sigurd Rushfeldt og George Mourad, sier Tore Rismo, tidligere sportssjef i TIL.

Skal satse

Han forteller at tidligere Lokeren har skiftet trener etter at klubben endte nest sist i Belgia sist sesong.

– De har hentet inn en rekke spillere og satser friskt foran kommende sesong, sier Tore Rismo – og minner om at spisser som Jan Koller og Preben Elkjær fikk fart på sine karrieren i nettopp Lokeren.

Nå håper han det samme skal skje med Altas tidligere storscorer.

Venter på faks

Sportsdirektør Morten Kræmer i Tromsø IL bekrefter overfor NRK at klubbene er muntlig enige om overgangen – og betingelsene.

– Vi i TIL har signert avtalen, men nå venter jeg bare på en bekreftelse fra Lokeren på faks, sier Kræmer til NRK.

Han vil ikke ut med hva TIL får i overganngssum for spissen.

Trolig er beløpet på rundt en halv million norske kroner.

Flere nyheter fra Troms og Finnmark